Literatura de specialitate explica ce procese neuronale au loc atunci cand magicienii executa astfel de trucuri. Oamaenii de stiinta pot folosi iluzii similare pentru a studia mai apoi mecanismele cognitive si de perceptie ale creierului. Mai nou, tehnicile din magie au devenit foarte interesante pentru cercetari clinice in scopul terapiilor.
Adaugand principiile esentiale din lumea iluzionismului, cercetatorii incearca sa desluseasa probleme cu atentia, memoria, deficientele de ordin social. Ei incearca sa dezlege misterul unui creier sanatos si sa descopere principalele cauze ale unor boli cum ar fi autismul.
De exemplu, indivizii care sunt afectati de aceasta boal au un altfel de mod de a se raporta la lumea exterioara si de cele mai multe ori, starea lor este insotita de o privire anormala. Modul cum magia poate sa distraga atentia vizuala poate sa dezvaluie noi metode de tratare a acaestei boli, arata Brainfacts.org. In acelasi timp, cercetatorii pot folosi iluzionismul in tratarea unor boli ca dementa.
Magia este deci, noul Graal al cercetarilor din neurostiinta, oferind noi perspective asupra modului cum functionam.
Iluzia numarul 5 cu Apollo Robbins:
Sursa foto home page: Image Editor
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri