16 Octombrie 2013 publicat în Entertainment 78 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Accesul atat de facil la cunoastere pe care il avem astazi datorita Internetului, ne ajuta sa invatam atat de mult despre noi, despre corpul nostru, sa facem noi si noi descoperiri. Iti propunem sa te relaxezi invatand, prin intermediul acestor informatii interesante.

4. Majoritatea celulelor din corpul nostru se numesc celule cu cili

Majoritatea celulelor din corpul nostru se numesc celule cu cili si ajuta o multime de functii, de la digestie la auz. In nas, celulele cu cili ajuta la transportarea mucoasei nazale din cavitatea nazala, inspre gat. Apa rece incetineste acest proces, facand ca mucusul sa ramana in nas si creeaza acea senzatie neplacuta, cand suntem nevoiti sa ne “suflam nasul”.

Foto Shutterstock.com; femeie tanara, intrebari

5. Pubertatea ne transforma creierul

De ce este adolescenta atat de neplacuta din punct de vedere emotional? Hormoni ca testosteronul influenteaza dezvoltarea neuronilor in creier, astfel schimbarile din creier influenteaza si structura sa, ceea ce are si numeroase consecinte comportamentale. Adolescentii se comporta ciudat din punct de vedere emotional, uneori sunt apatici si nu pot sa ia cele mai bune decizii, pe masura ce regiunile cortexului frontal se maturizeaza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Back to School: 10 cărți care vă vor ajuta copilul să înțeleagă mai bine lumea înconjurătoare Urări la mulți ani zi de naștere - Mesaje pentru copii Compatibilitate numerologică: Cele mai bune și cele mai rele perechi în dragoste ale persoanelor născute sub cifra destinului 5

6. Foarte mult din ceea ce consumam zilnic este hrana pentru creier

Chiar daca reprezinta doar 2% din masa corpului nostru, creierul are nevoie de 20% din oxigenul si caloriile care ajung in corp. Pentru ca acest organ sa fie functional, trei artere cerebrale transporta oxigen la creier. Un blocaj face ca celulele creierului sa nu mai fie alimentate in mod corespunzator cu oxigen si nutrienti, activitatea sa fiind afectata. Acesta este un atac cerebral.

Foto: Shutterstock.com; gandire, creier, corp

7. Oasele "se rup” ca sa mentina in echilibru, mineralele din corp

Mai mult decat sa sustina muschii si celelalte organe din corpul nostru, oasele ajuta si la reglarea nivelului de calciu din corp. Oasele contin atat fosfor cat si calciu, ultimul fiind folositor muschilor si nervilor. Daca acest element nu se afla in cantitatea necesara, oasele cedeaza si astfel, mai mult din calciul necesar merge in corp, pana nivelul de concentratie necesar este atins.

Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 4-10 noiembrie 2024? Ce înseamnă când visezi șoareci: Interpretări și semnificații fascinante Efervescentul Marte intră în Templul Taurului în perioada 9 iunie-20 iulie 2024: Regăsim echilibrul între bucuria vieții și munca asiduă, între acțiune și răbdare

Foto: Shutterstock.com; jogging, picioare

8. Pozitia corpului iti afecteaza memoria

Memoriile noastre sunt adanc imprimate in felul nostru de a fi. O aroma sau un sunet pot evoca un episod din copilarie. Daca auzi clinchetul unui clopotel de la bicicleta, poti face conexiunea cu amintirea drumului pe care il strabateai de la scoala acasa. Chiar si pozitia corpului ne ajuta sa rememoram mai bine anumite triri din trecut. Ne amintim mai usor daca ne asezam in aceeasi pozitie in care s-au intamplat faptele.

Artista Irina Werning a devenit cunoscuta de exemplu, datorita proiectului ei -"Back to the Future" (Inapoi in viitor) Ea reface, cu ajutorul acelorasi protagonisti, momente surprinse de aparatul de fotografiat din trecut, pentru a le aduce in prezent. Mai jos una dintre aceste fotografii, via pagina ei de Facebook Irina Werning's Back to the Future. Poti accesa aceasta pagina pentru a vedea mai multe astfel de lucrari, foarte simpatice.

Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 8 – 14 iulie 2024? 30 de Afirmații pentru Noi Începuturi pline de fericire: Cum să îmbrățișezi Schimbarea și să-ți cultivi încrederea în viitor Horoscopul dragostei: Ghidul complet pentru zodii și importanța lui

9. Stomacul tau produce un acid coroziv periculos

Exista un lichid periculos in corpul nostru, pe care il secreta chiar stomacul. Celule din stomac produc acid hidroclorhidric, un component coroziv care este folosit pentru tratarea metalelor in industrie! Poate sa dizolve fierul, dar mucoasa care se afla pe peretii stomacului fac ca substanta sa nu fie periculoas apentru organism, singura sa functie fiind aceea de a “topi” ultima gustare. :)

Foto: Shutterstock.com, stomac, corp

 Iti mai recomandam si:

28 de curiozitati fascinante despre creierul nostru

13 curiozitati fascinante despre dragoste si creier

15 curiozitati ABSOLUT incredibile despre inima!

10 curiozitati fascinante pe care nu le stiai despre stele

7 Curiozitati sanatoase pe care nu le stiai despre struguri

Ideea articolului via www.livescience.com

Rugăciune pentru luminarea minții copilului - Ghid complet pentru părinți K-ZILLA, cel mai mare eveniment de Ziua Copilului, are loc pe esplanada Operei Naționale București, pe 1-2 iunie Cifra destinului: Cum să o calculezi și ce dezvăluie numărul destinului despre tine

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri