De cine ascultam?
In ce caz poti spune despre un autor de carti motivationale sau de dezvoltare personala ca este unul care stie despre ce vorbeste? Daca a urmat cursuri de psihologie, daca e psihiatru, daca e NLP-ist sau face Analiza Tranzactionala? Pentru ca de cand cu explozia de astfel de carti am devenit putin sceptica: se prea poate sa gasesc un autor care a citit la randul lui 2-3 volume si se crede expert.
Cu intrebarea asta in gand am citit un numar bun de pagini din cartea lui Rashid. Aflasem ca este designer industrial si aruncasem un ochi peste cele 4 sectiuni mari ale cartii: Traieste, Iubire, Munca, Joaca. intelegeam cu ce autoritate imi sugereaza cum sa imi aranjez casa, dar la vederea darniciei cu care imparte sfaturile si a subcapitolelor urmatoare (Dieta, Fitness, Calatorii, Somn, etc) am devenit chiar reticenta: cat stie el despre subiectele astea si ce pregatire are pentru a ma indruma?
Daca a primit premii peste premii pentru creatiile sale inseamna ca poate pur si simplu sa isi dea cu parerea?Nu mi-a trebuit insa mult sa descopar de unde veneau toate sfaturile: din experienta. Karim Rashid este genul de om care a avut o viata plina, care a incercat multe, a invatat multe si a trait multe. Un tata artist, o mama dependenta de sotul ei, indemnul parintilor de a face ce ii place, absolvirea liceului cu 2 ani mai devreme, refuzul companiilor de a il angaja, calatorii, mutari, o relatie sanatoasa, cateva lupte cu kilogramele, o viata sociala solida. Toate acestea si multe altele au contribuit la dezvoltarea lui ca persoana.
Un batran tanar
Partea buna este ca Rashid nu a ajuns profesor-doctor-lector (de altfel, chiar spune ca cei mai plictisitori oameni pe care i-a cunoscut sunt cei cu diplome). Este precum batranii, doar ca e tanar: vorbeste din experienta, tot ce spune in Design Yourself a trait si a incercat. Reclama sau nu, alaturi de cateva retete si playlist-urile lui, mentioneaza chiar si ce produse de ingrijire a fetei foloseste. Fara teorie, numai practica.
Sigur vi s-a intamplat sa cititi o serie de “sfaturi” dupa care sa va intrebati: “Bine, bine, dar exact ce trebuie sa fac?” E ca si cum cineva ti-ar spune “Mananca sanatos”. E un sfat bun, dar nu ajuta prea mult. Extrapoland, Rashid este genul care face o lista si cu CE anume sa mananci, ce anume sa asculti, ce sa adaugi camerei de baie, cum sa tii legatura cu prietenii cand nu ai timp. si spune toate astea pentru ca el a incercat si la el a functionat.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri