In plus, cum se intampla de obicei, sunt multe idei de bun-simt. Lucruri cu care cei mai multi dintre noi am fi de acord, daca ne-ar intreba cineva, lucruri banale care te fac sa te gandesti “Asta stiam si eu, puteam sa spun si eu asta.” Realitatea este insa alta: trecem cu vederea lucrurile mici care de multe ori rezolva probleme mari. si este nevoie de cineva care sa le scoata in evidenta.
Experiment reusit
Ce e cu atat mai frumos este ca Rashid subliniaza la propriu lucrurile despre care va vorbeam: fiind un fan al culorilor tipatoare, vibrante, in cartea sa (in Romania cel putin, dar din pozele de pe Internet inteleg ca si in varianta originala) paginile celor 4 sectiuni apar in 4 culori care iti iau ochii: portocaliu, roz, verde si albastru. Noutatea editiei romanesti este aceea ca si coperta exista in patru variante, asa cum se vede si in poza.
Si avand la indemana un “instrument” atat de bine gandit, am vrut sa vad daca are macar o parte din efectul scontat: am pus cartea pe biroul meu, intr-o camera cu un “trafic” demn de luat in considerare. Rezultatul a fost peste asteptari: cartea a fost rasfoita chiar si de cate 3 ori de cateva persoane. Ceea ce m-a facut sa ma gandesc ca ea insasi este un fel de “creatie Rashid”, la fel ca solnitele care se saruta sau canapeaua cu masuta de cafea incorporata: o asezi undeva la vedere si ai obtinut un obiect de design interior.
Si un minus?
Neajunsurile le-am pastrat pentru final. Primul dintre ele ar fi cuvintele sau propozitiile reluate destul de des in cadrul paginii cu text, sub forma mai mare si colorata. Sunt placute la vedere, insa mie mi-au distras atentia tocmai din aceasta cauza. Se pare totusi, din raspunsurile pe care le-am primit, ca fac parte dintr-un grup relativ restrans.
Nu acelasi lucru pot spune si despre grupul celor interesati de un aspect ecologic: numarul mare de pagini aproape goale sacrificate pe altarul perfectiunii unui volum. Am fost intrebata daca macar este hartie reciclata si am promis ca ma voi interesa. Pana una-alta ma voi interesa si de venirea lui Karim Rashid in Romania- inteleg ca va ajunge cat de curand si pe aici.
Carte aparuta la editura Publica
Autor: Karim Rashid
Traducator: Lia Potec
O recenzie de Raluca Alexe. Sursa: Bookblog.ro
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice