IN ACEST ARTICOL:
"Sanatatea femeii. Ghid practic pentru toate femeile indiferent de varsta" prezinta rezultatele celor mai actuale progrese medicale, insumand ultimele descoperiri in ceea ce priveste starea de sanatate a femeilor de toate varstele.

"Sanatatea femeii. Ghid practic pentru toate femeile indiferent de varsta" prezinta rezultatele celor mai actuale progrese medicale, insumand ultimele descoperiri in ceea ce priveste starea de sanatate a femeilor de toate varstele.

Cartea este structurata in sase capitole: Capitolul 1 – A fi o femeie sanatoasa, Capitolul 2 – Sex si sexualitate, Capitolul 3 – Aspecte generale ale sanatatii, Capitolul 4 – Sanatatea sistemului endocrin, Capitolul 5 – Boli si urgente, Capitolul 6 – Tratamente si terapii. La inceput sunt prezentate modurile in care se poate obtine starea optima de sanatate prin dieta, exercitii fizice, somn, impacarea cu propria infatisare si afirmarea drepturilor la locul de munca. Sectiunea referitoare la sistemele organismului feminin prezinta modul de functionare a corpului in cazul unei stari de sanatate bune.

Problemele legate de reproducere, descoperirea propriei sexualitati, afinitatile, intimitatea, fanteziile si abuzul, utilizarea corecta a metodelor contraceptive, precum si recomandari pentru cazul unei sarcini nedorite sunt prezentate in detaliu. Evident nu au fost omise bolile cu transmitere sexuala.

Exista in carte si pagini despre depresie si anxietate, atacuri de panica si fobii, descrise din punctul de vedere al femeii, deoarece bolile nervoase sunt mai frecvente la acestea. Sunt prezentate de asemenea riscurile profesionale precum surmenajul indus de actiunile monotone, deoarece multe femei sufera de probleme legate de numeroasele ore petrecute in fata computerului sau in alte locuri de munca ce necesita miscari similare repetate.

Pe langa aceste subiecte sunt incluse bolile osoase, circulatorii si ale inimii, precum si o sectiune detaliata despre alte probleme, ca de exemplu: alcoolul, fumatul si abuzul de medicamente, tulburari ale alimentatiei, stresul post-traumatic si modul de calculare a nivelului de stres.

Un capitol explica totul despre tulburarile ciclului menstrual si menopauza, ingrijirea sanilor, probleme ale colului uterin, uterului si ovarelor, precum si probleme ale sistemului endocrin, ca de exemplu diabetul si bolile tiroidei. Sunt prezentate recomandari privind graviditatea, maternitatea si problemele legate de conceptie.

Alt capitol evidentiaza ce se intampla cand sistemele organismului inceteaza sa mai functioneze perfect. Aici sunt prezentate diferite boli, cum ar fi litiaza biliara sau apendicita, sindromul intestinului iritabil sau eczema, boala Alzheimer sau astm, psoriazis sau surditate. Tot in acest capitol este prezentata diferenta dintre bacterii si virusuri. Sectiunea privind primul ajutor in caz de urgenta este necesara, daca are loc un accident acasa sau la locul de munca.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri