Despre stirea care urmeaza se spune ca a castigat prestigiosul Premiu Pulitzer: „In metrou, un tanar i-a oferit locul sau unei doamne in etate. De emotie, doamna a lesinat. Cand s-a trezit din lesin, doamna i-a multumit tanarului. De emotie, tanarul a lesinat.“
Pretutindeni in lume, cartile care ne invata normele de comportament civilizat se bucura astazi de un imens succes. Volumul de fata nu face exceptie: la zece ani de la aparitie, numarul de exemplare vandute a depasit 203.000. Asadar, in medie, 20 000 de familii de romani cumpara, an de an, Codul doamnei Marinescu. Scris cu inteligenta, umor si ingaduinta, deplin adaptat uzantelor moderne occidentale si totodata celor romanesti, Codul bunelor maniere astazi este un veritabil bestseller national. In multe scoli e folosit ca manual pentru orele de dirigentie.
Sunt confirmate astfel vorbele unui tanar care a incurajat-o pe autoare sa-si duca la bun sfarsit proiectul: „Avem nevoie de o asemenea carte ca sa redevenim oameni normali si fara complexe. Dar pentru asta ar trebui tiparita in... 22 de milioane de exemplare!“
Autor: Aurelia Marinescu
O carte aparuta la editura Humanitas
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri