Advertorial
Tinerii artisti selectati provin din tari precum Germania, Coreea de Sud, Italia, Spania, Franta, Croatia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Lituania, Letonia, Argentina, Cehia, China, Coreea de Sud, Thailanda, SUA, Canada, Turcia, Australia, Noua Zeelanda, Taiwan, Japonia, Thailanda, Cehia, Argentina. Un numar de 12 tineri artisti provin din Romania.
Este pentru prima data cand are loc o preselectie in cadrul Concursului Enescu, ca urmare a unui numar foarte ridicat de inscrieri: in total 317 tineri artisti din 48 de tari s-au inscris pentru a participa la editia 2016 a Concursului, cu 40% mai mult fata de editia 2014. Juriul de specialitate al editiei 2016 a Concursului Enescu este format din muzicieni si profesori de top la nivel international, printre acestia numarandu-se nume precum cele ale violonistilor Pierre Amoyal si Silvia Marcovici, ale violoncelistilor Natalia Gutman, David Geringas si Arto Noras si ale pianistilor Peter Donohoe, Dana Borsan si Andrei Sitarev.
Listele in ordine alfabetica ale concurentilor care au fost selectati sa intre in competitie la Concursul Enescu 2016 sunt disponibile pe site-ul Concursului si Festivalului, www.festivalenescu.ro, si pot fi accesate la linkurile urmatoare, astfel:
Pentru Sectiunea Compozitie, toate lucrarile inscrise au fost trimise spre jurizare, iar castigatorii vor fi anuntati pe 3 septembrie, in ziua deschiderii editiei 2016 a Concursului Enescu.
Valoarea totala a premiilor din cadrul Concursului Enescu 2015 este de 115.000 de euro. Li se adauga doua premii speciale: o bursa de doi ani la celebra Barenboim Academy din Berlin, pentru cel mai bine clasat concurent roman la Sectiunea Vioara, si prezenta ca artist invitat pe scena festivalului iPalpiti Festival of International Laureats 2017, Los Angeles, pentru castigatorul Sectiunii Vioara.
La editia 2016, Concursul Enescu se desfasoara intr-un nou concept. Timp de 22 de zile, intre 3 si 25 septembrie, in Sala Mare a Ateneului Roman, publicul este invitat sa ii asculte si sa ii sustina pe tinerii artisti in drumul catre visul lor de a deveni mari muzicieni ai lumii. Tinerilor artisti li se alatura muzicieni consacrati, membri ai juriului Concursului, fosti laureati ai Concursului Enescu, precum si laureatii ai editiei 2014, intr-o serie de peste 19 recitaluri extraordinare si concerte cu orchestra. Bilete si abonamentele sunt puse in vanzare in reteaua Eventim. Programul Concursului este disponibil la acest link.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice