In 2005 obtine, cu articolul Emanciparea post-cratite, publicat in Psihologia azi, Marele Premiu al UNDP al competitiei media cu tema "Esti partenera la decizie". In acelasi an primeste Premiul ambasadei Indiei pentru promovarea culturii indiene in Romania. Face traduceri din franceza, in special carti de psihologie, si traduceri din bengali. in 2008 la editura Polirom a publicat Cele mai frumoase basme bengaleze, traduceri realizate din bengali, avand onoarea de a fi cotraducatoare a cartii, alaturi de reputata scriitoare, traducatoare si cercetatoare Amita Bhose, a carei discipola este.
Cartea de fata contine povestiri, unele cu final neasteptat. Trei dintre ele au aparut pe situl liternet - Cum s-a facut' Mujdeiul, Cartoful - fiind traduse in maghiara de Bige Szabolcz si postate pe situri culturale din Ungaria. La vremea respectiva, autoarea s-a amuzat: "Sunt un scriitor fara volum publicat dar tradus in alta limba". A considerat-o o ironie a sortii, ca si amanarea publicarii povestirilor de catre edituri prestigioase din Romania.
In loc de prefata, postfata si alte note
Dupa un turneu cu un succes rasunator in Noua Guinee, Antarctica, Siberia, Insula Mare a Brailei, Atlantida, Galapagos, autoarea a revenit in tara spre a-si lansa cartea de fata care, se jura ea, nu are nici o legatura cu realitatea, ea fiind o mama cumsecade si la locul ei. Autoarea vrea sa lamureasca aceste lucruri inca de la bun inceput, deoarece nu doreste sa se creada ca disperarea o impinge la acte necugetate, doar pentru a fi in randul lumii. Cum ca titlul cartii ar fi o invitatie voalata spre a fi curtata. Totodata, tine sa sublinieze ca orice asemanare cu realitatea este pur intamplatoare. Sau nu? Iata un amanunt care a trecut pe langa urechile editorului incat acesta nu mai stie acum daca adverbul "nu" facea ori nu parte din propozitie.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri