Nu ma dau in vant dupa carti despre psihologia masculina, ghiduri de dating sau mai stiu eu ce carti despre cum sa fii femeia ideala. Am ramas surprinsa cand am vazut o prietena de profesie psihoterapeut citind-o. Dupa ce am citit pe nerasuflate primul capitol, mi-am dat seama ca trebuie sa am cartea asta.
In primul rand este scrisa de un barbat. In al doilea rand barbatul acesta e psihanalist. In al treilea rand, cartea nu isi propune sa te faca o femeie mai buna, ci pur si simplu sa te ajute sa afle ce este in spatele unor cuvinte sau unor cuvinte nerostite. In al patrulea rand, prieteni care au rasfoit-o facand haz de asa-zisele pseudosfaturi, au intalnit cel putin un pasaj in care s-au regasit si apoi au tacut malc si au lasat cartea pe masa. In al cincilea rand, i-am spus partenerului ca il inteleg in anumite privinte. I-am zis ca inteleg de ce se simte ciudat cand ofera flori si i-am insirat motivele, iar el a ramas uimit ca il cunosteam asa bine. Ei bine, nu, nu stiam sau mi se parea stupid ca barbatii se lupta de multe ori cu latura feminina si asta ii impiedica adeseori sa faca gesture dragute. Am incercat sa il conving purtand o discutie rationala si m-am chinuit sa nu arunc si cate un santaj emotional. Evident ca la ultima cearta nu m-am putut stapani sa nu arunc pe geam toate lectiile invatate si sa ii reprosez lipsa de sensibilitate, printre lacrimi adunate in gat. Cred ca l-am cam speriat si probabil se documenteaza acum despre personalitati multiple.
In fine, chiar cred ca lectura aceasta poate fi de folos. Si o sa ofer doar cateva exemple de mini lectii oferite lectura:
1. Barbatul complexat. Intotdeauna trebuie sa reproseze ceva femeii care este langa el, ba ca s-a ingrasat, ba ca nu se imbraca bine, ba incearca sa o controleze astfel incat sa o faca perfecta. Daca esti indragostita, ai impresia ca barbatul asta iti vrea binele, ca vrea sa te schimbe astfel incat tu sa te simti mai bine cu tine insati. In realitate, el nu face decat sa isi reverse frustrarile asupra ta. Se leaga de tine, pentru ca ii este teama sa se schimbe pe sine insusi.
2. Barbatul narcisist. Desi am invatat ca acest tip de oameni se iubesc prea mult pe ei insisi, adevarul este ca ei se urasc. Iubesc ceea ce ar putea deveni si urasc ca nu sunt asa aici si acum. De cele mai multe ori, ura nu este constientizata. Tipul acesta de barbat nu are incredere in el insusi desi arata contrariul. Incearca sa se impuna, sa isi scoata in evidenta calitatile, sa arate ca sunt cei mai buni, cei mai masculi etc., tocmai pentru ca au mereu nevoie de confirmari.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri