“Ideea de baza in “Surogate” este modul in care ne pastram fibra fiintei umane in aceasta lume tot mai consistent tehnologizata si mai fara odihna, in care traim,” spune Mostow. “Tehnologia e minunata. Fantezia acestei tehnologii este sa ne elibereze pentru a putea fi creativi, productivi, pentru a face o multime de lucruri minunate. Reversul medaliei este ca sfarsim prin a ajunge servitorii acestei tehnologii, intr-un fel. Suntem legati de telefoane, de BlackBerry-uri... E grozav sa ai acces la e-mail, dar cand iti petreci ore in sir pe zi raspunzand la mesaje, devine o obligatie. Deci toate aceste noi sanse si posibilitati in viata ne si restrictioneaza, in anumite feluri.”
“Tehnologia devine un stil de viata,” spune producatorul Todd Lieberman. “Acest lucru pare sa se intample cu multe tehnologii. Invadeaza societatea si oamenii incep sa traiasca depinzand de ele. Ce ne-am face astazi fara Internet? Fara telefoanele celulare? E greu sa ne imaginam... In aceasta lume, ce s-ar face ei fara surogate?”
“Povestea este gandita sa ridice aceste intrebari”, conchide Venditti. “Nici eu nu stiu raspunsurile. Cand am scris povestea, am vrut ca oamenii sa vada ce aplicatii bune – dar si rele – ar avea folosirea surogatelor pentru societate. In final, mi-am dorit sa decida cititorii mei acest lucru.”
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară