Hormonii afecteaza atat de profund creierul femeii, incat se poate spune ca influenta exercitata de ei poate da nastere realitatii launtrice tipic feminine. Ei pot contura valorile si dorintele unei femei, atentionand-o asupra lucrurilor importante. Prezenta lor este resimtita in fiecare etapa a vietii, chiar de la nastere.
Fiecare stare hormonala - copilaria, adolescenta, prima tinerete, maternitatea si menopauza - functioneaza ca un agent de fertilizare pentru diferitele conexiuni neurologice care sunt responsabile pentru noile ganduri, emotii si interese.
Datorita fluctuatiilor continue care incep inca de la varsta de trei luni si dureaza cu mult dupa menopauza, realitatea neurologica a unei femei nu este la fel de constanta ca a barbatului, ci seamana mai curand cu vremea insasi - se afla intr-o permanenta schimbare si este imprevizibila.
Din paginile acestei carti, scrise de un neuropsihiatru, veti afla despre alchimia creierului adolescentei, despre creierul sentimental, despre terapia cu hormoni, orientarea sexuala, depresia postnatala etc.
Autor: Louann Brizendine; Colectie: Psihologie
Carte aparuta la Meteor Press
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri