Povestea unei papusi pe nume Barbie
In 1959, Ruth Handler, unul dintre fondatorii companiei de jucarii Mattel, a prezentat la Targul American de Jucarii din New York o papusa cu totul si toul noua: prima Barbie. In timp, Barbie a devenit un mit, un idol iubit de milioane de copii, o piesa de colectie, si nu in ultimul rand, Barbie a inspirat designeri, realizatori de film si artisti. Cu influente din lumea modei, a muzicii, filmului, dar si politica si sport, Barbie a fost mereu o reflectare a lumii contemporane.
Stilul ei de la sfarsitul anilor ‘50 a fost marcat de Elvis si muzica rock’n’roll, dar si de eleganta clasica a modei haute couture de la Paris. In anii 60, personalitati iconice ca Jackie Kennedy si Grace Kelly au fost o inspiratie pentru papusile Barbie. In era disco a anilor 70, Barbie si-a schimbat lookul in stilul filmului Saturday Night Fever si a melodiilor cantate de Bee Gees si ABBA. A urmat perioada cu influente din lumea sportului (aerobic si tenis), in anii 80, dar si din stilul de viata extravagant din seriale cum ar fi Dallas.
Despre Lego, jucaria secolului
Dupa 50 de ani de la momentul lansarii, Lego continua sa fie una dintre cele mai dorite jucarii de catre copii. Chiar inainte de noul mileniu, a fost nominalizata ca fiind Jucaria secolului, unul dintre cele mai prestigioase premii din industrie, de catre Asociatia Producatorilor de Jucarii din Marea Britanie si de catre revista Fortune din SUA.
Povestea Lego a inceput in Danemarca, in 1932, cand Ole Kirk Christiansen a pus bazele unui atelier pentru a produce jucarii de lemn. Numele pe care l-a gasit a fost o combinatie intre cuvintele daneze LEg si GOdt, care inseamna a se juca bine. Dupa 15 ani, Ole Kirk Christiansen a descoperit plasticul ca fiind materialul ideal de producere a jucariilor. A realizat prototipul pentru piesele Legoin 1949, care inca reprezinta o sursa de inspiratie pentru copiii si adultii din lumea intreaga. Materialul din care sunt realizate piesele este un plastic stralucitor si puternic, rezistent la zgarieturi, iar piesele sunt schitate astfel incat sa se potriveasca perfect.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural