Persoanele in varsta nu vor mai fi percepute ca apropiindu-se de momentul mortii. Vor avea la dispozitie numeroase resurse pentru a-si proteja sanatatea si vor sti sa isi puna in valoare aspectul fizic. Persoanele in varsta vor fi dinamice.
Copyright imagine: © Katya Legendre
De fapt, va mai fi atat de importanta varsta, in contextul in care vom putea sa ne reparam trupurile si sa remediem partile care nu functioneaza? Aceasta perspectiva trece dincolo de granitele chirurgiei plastice, care are in vedere doar aspectul fizic. Corpul uman va pastra toate atributele frumusetii. De ce aspectul exterior nu ar reflecta varsta pe care o simtim in interior? Cum vor arata oamenii cand vor ajunge sa creada ca sunt nemuritori? Vor arata ca niste creaturi inspaimantatoare, prizoniere ale timpului, sau vor fi plini de energie si vitalitate?
O revolutie uimitoare incepe: omul va detine controlul asupra propriei evolutii.
Intelesurile frumusetii
Limbajul reflecta densitatea notiunii de frumusete. In multe limbi, exista mai multe cuvinte care desemneaza notiunea de frumusete.
In primul rand frumusetea face referire la simtul vazului: „placut la vedere” - hao càn, spun chinezii. Sau disayla changla, in comunitatea Marathi din vestul Indiei. La fel am putea traduce si good looking in engleza sau de bon apparence, in franceza.
Un alt simt, pipaitul, sta la baza cuvantului de origine germanica, handsome.
Ce insusiri fac apel la simturi si determina frumusetea?
Potrivit analizei lingvistice, forma sau structura determina frumusetea. Romanii spun frumos si frumusete, cuvinte derivate din cuvintele din limba latina care desemneaza forma, formosus si formositas. Derivate din latina, au aparut cuvintele formoso in portugheza, hermoso si hermosura in spaniola (pentru frumusete, spaniolii folosesc, de asemenea, guapo, guapa).
In greaca moderna, forma este, in aceeasi masura, glorificata, prin cuvantul omorphos, cum este si cazul cuvantului arabic jamal, derivat dintr-un cuvant care face referire la unitate si la decenta, punand astfel in legatura frumusetea cu ideea de forma armonioasa, dar si de comportament exemplar. Lipsa de forma a dus la aparitia unor cuvinte ca deformed in engleza sau difforme, in franceza.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri