-Se remarca faptul ca ponderea celor care raspund afirmativ la aceasta afirmatie este mai mare in randul femeilor, al celor cu studii liceale, al celor cu varste cuprinse intre 31-40 ani si care au copii de pana in 10 ani. Pe de alta parte, barbatii, cei cu studii medii, de peste 50 de ani si cu copii adolescenti (15-17 ani) considera intr-o masura mai mica ca este necesar sa isi de-a acordul pentru ca copilul lor sa se intalneasca cu persoane cunoscute pe internet.
-In privinta regulilor stabilite de parinti pentru siguranta online a copiilor, cele mai bine acoperite domenii sunt utilizarea calculatorului si utilizarea internetului. Din raspunsurile libere ale parintilor reiese ca cel mai frecvent aceste reguli se refera la limitarea timpului/duratei de utilizare (ex. un numar de ore, un anumit interval orar, numai dupa ce isi termina lectiile sau numai in week-end), a modalitatilor de utilizare (ex. atentie la virusi, veridicitatea informatiilor, accesul la materiale pentru documentare, sub supraveghere) si a accesului la site-uri specifice varstei (ex. jocuri specifice varstei).
-Se remarca faptul ca pentru e-mail si chat sunt stabilite in foarte mica masura reguli, acestea fiind insa printre cele mai frecvent utilizate de catre copii si adolescenti.
-Pe langa stabilirea unor reguli generale, la un ultim nivel de actiune poate fi considerata utilizarea unui program de filtrare a informatiilor pe calculatorul pe care copilul acceseaza internetul, astfel incat acesta sa fie protejat de (unele) riscuri si atunci cand parintele nu este in preajma copilului. Dintre parintii chestionati, 22.5% afirma/stiu ca exista pe calculatorul pe care copilul lor acceseaza internetul un astfel de program de filtrare a informatiilor.
-Un aspect important in prevenirea situatiilor de expunere a copiilor la riscuri online este acela de a reduce informatiile personale accesibile pe internet, rolul parintilor in acest sens putand fi unul important (desigur in masura in care copiii respecta regulile si sfaturile parintilor). Cei mai multi dintre parinti considera ca adresa de acasa, numarul de telefon, numele complete ale membrilor de familie, poza personala si numele si adresa scolii la care invata sunt cele pe care nu le-ar ingadui copiilor lor sa le faca publice online. Totusi, raman unele informatii pe care poate parintii nu le considera suficient de importante pentru protectia identitatii si a vietii private pe internet precum hobby-urile, varsta si data nasterii, sexul si e-mail-ul personal.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural