IN ACEST ARTICOL:
Proiectul educational Pasaportul verde, sustinut de Ministerul Mediului si Padurilor si Parcul National Calimani, va implica 160 de tineri din Dorna-Candrenilor. In luna mai, voluntarii vor curata o portiune a raului Negrisoara si, in paralel, vor derula o campanie locala de informare prin care sa previna aruncarea deseurilor in natura.

Asociatia Tasuleasa Social, alaturi de Coca-Cola HBC Romania, lanseaza proiectul educational Pasaportul verde, sustinut de Ministerul Mediului si Padurilor si Parcul National Calimani, care va implica 160 de tineri din Dorna-Candrenilor.

Cei 160 de voluntari vor participa timp de patru luni la un program de training in campusul Tasuleasa Social, judetul Bistrita-Nasaud, si, in luna iunie, vor face un exercitiu practic: ei vor amenaja un traseu turistic, care va porni din centrul localitatii Dorna-Candrenilor si va ajunge pana la Rezervatia 12 Apostoli. In timpul trainingului, tinerii vor urma cursuri de comunicare si vor invata despre resursele naturale din aceasta zona, despre importanta conservarii lor si despre colectarea selectiva a deseurilor.

In luna mai, voluntarii Tasuleasa Social si angajatii Coca-Cola HBC Romania vor curata o portiune a raului Negrisoara si, in paralel, vor derula o campanie locala de informare prin care sa previna aruncarea deseurilor in natura. Tinerii vor fi cei care vor merge din casa in casa si ii vor informa pe localnici ca zona Dorna-Candrenilor trebuie sa ramana curata.

Primul grup de voluntari a participat in perioada 12-14 martie la cursurile din campusul Tasuleasa Social. La training au fost prezenti cativa angajati de la Parcul National Calimani, care le-au vorbit tinerilor despre aria protejata si despre turismul responsabil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum pot fi acceptate și considerate valabile studiile din străinătate în România? PLATFORMA DE VIZE PENTRU NOMAZI DIGITALI DIN TURCIA ESTE ONLINE Peste 100 de speakeri la Arena Elevilor, cel mai mare eveniment de orientare în carieră și dezvoltare personală din România!

„Educatia e esentiala pentru ca rolul unui ONG este sa schimbe mentalitati“, a declarat Alin Uhlmann-Useriu, presedinte Tasuleasa Social. „Comunitatile deja s-au obisnuit ca noi, ONG-urile, impreuna cu voluntarii, sa venim si sa curatam: oamenii nu inteleg diferenta dintre o asociatie si o firma de salubrizare. Asa ca noi nu vrem sa mai adunam PET-uri si gunoaie, ci sa ii ajutam pe oameni sa constientizeze. Pentru ca atunci cand iti arunci gunoiul in fundul curtii, aceasta nu mai este o problema de mediu, ci una de cultura“.

Membrii asociatiei Tasuleasa Social ii pregatesc pe voluntarii din zona sa se ocupe si de gestionarea unui Centru de Informare turistica, care va fi construit in luna iunie, in Dorna-Candrenilor, dupa ce perioada de training se va incheia. Acesta va oferi vizitatorilor informatii istorice si turistice despre Muntii Calimani, iar ghizii locali vor fi chiar voluntarii care au participat la cursuri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri