IN ACEST ARTICOL:

Ajungem MARI, cel mai mare program din România care susține pe termen lung educația copiilor instituționalizați și din medii defavorizate, aniversează 9 ani de activitate. Peste 10.000 de voluntari, peste 500.000 de ore de voluntariat în sprijinul a peste 3000 de copii din sistemul de protecție, peste 500 de copii la consiliere vocațională, peste 300 de copii la psihoterapie și 14.000 de donatori sunt doar câteva dintre faptele bune, la bilanțul celor 9 ani. 
 

1.400 voluntari Ajungem MARI din București și din 24 de județe din țară au grijă de 3.000 de copii din sistemul de protecție. Lor li se adaugă acum 9 ambasadori, profesioniști cu realizări în domenii diverse, care să îi inspire pe copii: Liana Stanciu (jurnalist), Horia Ghibuțiu (jurnalist), Bianca Purcărea (artist și content creator), Eli Vorbește (content creator și influencer de fapte bune), Ana Consulea (Chef cofetar & antreprenor), Andreea Moldovan (Chef cofetar & antreprenor), Claudiu Șerban (antreprenor), Vlad Eftenie (fotograf), Izabela Tiu (make-up artist). Ambasadorii se alătură cauzei Ajungem MARI, din dorința de a aduce o schimbare reală în societate și de a fi parte din soluție pentru copiii din sistemul de protecție.

Un concept unic de educație pentru copiii instituționalizați și 9 ani de fapte bune

Povestea Ajungem MARI începea acum 9 ani, la inițiativa Iarinei Taban, iar în 2016 programul educațional Ajungem MARI deja primea o recomandare din partea Ministerului Muncii pentru a fi implementat în sprijinul a cât mai mulți copii vulnerabili din țară.

„Nevoia cea mai mare a copiilor instituționalizați este de a avea pe cineva care să-i asculte, să le ofere iubire, afecțiune, să fie acolo pentru ei. Voluntarii noștri răspund din plin acestei nevoi și desfășoară și multe alte activități educative. De ele depind deseori reușitele copiilor după ce părăsesc centrele, ei au puterea de a schimba destine. Am crezut mereu în puterea oamenilor de a veni umăr lângă umăr și de a schimba lumea în mai bine și nu ne-am înșelat. Fără ei, nu am fi reușit să facem aceste lucruri extraordinare în 9 ani de activitate. Poveștile, zâmbetele și fericirea copiilor ne motivează să continuăm, să fim mai puternici. Pentru noi, nu este doar un job, face parte din viața noastră.

De aceea, ne bucurăm enorm că putem merge la nivelul următor și că putem oferi copiilor noștri modele în viață. Modele adevărate, oameni care au reușit să-și transforme visele în realitate, dar care muncesc zi de zi pentru ele. Profesioniști care învață tot timpul, care au construit tot ce au prin forțe proprii și care inspiră. Și care cred că doar împreună Ajungem MARI”, spune Vivianda Nicolae, vicepreşedinte Ajungem MARI.

În 9 ani, peste 10.000 de voluntari din întreaga țară au adus o schimbare reală în viețile a sute de copii din sistemul de protecție, i-au ajutat la teme, lecții, au făcut meditații, au mers în excursii și au explorat lumea din afara centrelor. Peste 400 de copii au făcut meditații pentru evaluarea națională și bacalaureat, 750 de copii au mers în tabere și au fost organizate aproximativ 4.000 de excursii și ieșiri.

Pe lângă interacțiunea cu voluntarii, Ajungem MARI le oferă copiilor și psihoterapie, logopedie, consiliere vocațională, training-uri și cursuri de formare pentru a deveni responsabili și independenți când părăsesc sistemul de protecție. Peste 1.000 de copii instituționalizați au participat la cursuri vocaționale în 9 ani, 347 de copii au mers la terapie, 582 de copii, la consiliere vocațională și 128 de copii, la cursuri de calificare.

Ajungem MARI a dezvoltat, în 9 ani, proiecte permanente care răspund pe termen lung nevoilor reale ale copiilor instituționalizați și care pun accent pe creșterea încrederii copiilor în propriile forțe, dezvoltarea abilităților și potențialului, integrarea în comunitate, o viață independentă când părăsesc sistemul. Misiunea Ajungem MARI este să le ofere acestor copii o șansă la Viitor, Educație, Iubire, Susținere, Încurajare, Acceptare, Curaj, Prietenie, Experiențe.

Ca să ajungă MARI, copiii au nevoie de modele!

Separarea de familie, abandonul și instituționalizarea sunt experiențe traumatizante, cu impact asupra viitorului acestor copii. Cu ajutorul unor oameni care să le ofere claritate, direcție și încredere, copiii pot reuși. Cu ocazia aniversării, Ajungem MARI lansează un program de ambasadori-modele pentru copiii mai puțin norocoși.

Fie că aleargă sau înoată la competițiile sportive în echipa Ajungem MARI și strâng fonduri pentru copii, fie că își dau mai departe pasiunea și cunoștințele în domeniile unde sunt specialiști, fie că se implică în susținerea proiectelor asociației, modele au puterea de a schimba destinele copiilor. Ajungem MARI caută în continuare modele care să se implice în proiectele Asociației.

Liana Stanciu are o experiență de peste 30 de ani în industria media și este una dintre cele mai cunoscute voci din radioul românesc. Liana Stanciu se implică activ în susținerea cauzelor caritabile, îndeosebi celor din domeniul educației și sănătății. În prezent, este moderatorul unuia dintre cele mai apreciate matinale de la radio.

Vlad Eftenie este fotograf, lector în cadrul departamentului Sinteză de Proiectare al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, membru al Ordinului Arhitecților din România și al Registrului Urbaniștilor din România, autor şi co-autor al unor numeroase studii şi proiecte de arhitectură/urbanism în domeniul educaţiei, comercial, administrativ şi rezidențial.

Ana Consulea unul dintre cei mai cunoscuți și premiați Chefi Cofetari din România, dar și un antreprenor de succes în domeniul în Horeca. A studiat în Franța, la Școala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut șansa să învețe de la nume mari din cofetăria artizanală mondială.

Horia Ghibuțiu este jurnalist cu o experiență de peste 30 de ani. De-a lungul carierei sale, a lucrat la publicații diverse, a fost redactor-șef, producător de radio. În prezent, este directorul editorial al ANTENNA Group, ce deține Kiss FM, Magic FM, Rock FM, și moderează emisiunea radio „Rock Around the Talk”, la Rock FM.

Claudiu Șerban este antreprenor, fondator al agenției de comunicare CLS Media și are o experiență vastă în industria de media. Predă cursuri de antreprenoriat, susține traininguri de vânzări, marketing și public speaking.

Eli Vorbește este una dintre cele mai active prezențe din social media în domeniul sustenabilității, un adevărat influencer de fapte bune. A oferit sprijin pentru peste 100 de ONG-uri din toată țara și a organizat campanii în care a strâns fonduri de peste 2 milioane de lei. A găzduit propria emisiune de radio despre implicare în comunitate.

Bianca Purcărea este un artist cu multiple talente. Este solistă în trupa Cobzality, actriță în musicalul Mamma Mia, content creator și story producer la emisiunea „Vorbește Lumea” difuzată la PRO TV.

Andreea Moldovan este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați Chefi cofetari și un antreprenor de succes în domeniul Horeca.

Izabela Tiu este Regional Make-up Artist Lancôme, cu o carieră de peste 10 ani în domeniu. A făcut parte din echipa de make-up artiști a show-urilor Vocea României, Românii au talent și Superstar România.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri