IN ACEST ARTICOL:
Festivalului International de Teatru de la Sibiu a debutat la sfarsitul saptamanii trecute, desfasurandu-se in perioada 28 mai - 6 iunie 2010. Este cel mai important eveniment dedicat artelor spectacolului din Romania si al treilea ca amploare si importanta din intreaga lume.

Anul acesta, festivalul este pus sub semnul unei teme, am putea sa ii spunem "actuala" - „Intrebari”/ “Questions”, enuntand o stare dilematica prin intermediul a 350 de evenimente semnate de reprezentanti din 70 de tari. Festivalului International de Teatru de la Sibiu este, fara indoiala, un omagiu adus artei.

Oferta culturala a acestei editii este deosebit de bogata si variata iar cei care nu vor reusi sa ajunga anul acesta la FITS vor simti probabil, un mare regret urmarind programul festivalului, care transforma Sibiul intr-o adevarata capitala culturala a lumii.

Sunt prezentate productii reprezentative ale marilor teatre romanesti, dar si din strainatate, spectacole de strada in orasul vechi si in cetatile si bisericile fortificate medievale din imprejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de papusi, spectacolele de lumini, de muzica, de pantomima, pana la conferinte, dezbateri, expozitii de fotografie si pictura, lansari de carte, instalatii si ateliere, care au loc atat in spatii conventionale, cat, mai ales, in spatii neconventionale.

Sunt asteptati peste 350.000 de spectatori la Sibiu. Publicul are ocazia de a se intalni cu adevarati monstri sacri ai artei spectacolelor - cei mai apreciati regizori ai scenei internationale care aduc pe meleagurile noastre, productii de exceptie.


Recomandari marca FITS:

- Odin Teatret (Danemarca) prezinta la Sibiu, in cadrul unui eveniment special, doua spectacole ce poarta semnatura reputatului regizor italian Eugenio Barba: „Inchisoarea de oase” si „Oda progresului”.

- Schauspielhaus Zürich (Elvetia) impreuna cu Teatro Garibaldi di Palermo (Italia) si Bart Production s.à.r.l. prezinta cel mai nou spectacol al unuia dintre monstrii sacri ai teatrului contemporan: Peter Brook. „Intrebari" este o meditatie asupra teatrului, care incearca sa-i gasesca acestuia radacinile si ratiunile existentei prilejuind, in acelasi timp, publicului intalnirea cu o marc actrita: Miriam Goldschmidt de la Burgtheater (Viena, Austria).

- Deutsches Theater Berlin (Germania) aduce la Sibiu povestea lui Popriscin intr-un spectacol dupa una dintre cele mai cunoscute nuvele ale lui Gogol: „Insemnarile unui nebun”, regia Hanna Rudolph, cu actorul Samuel Finzi.

-In premiera absoluta, Transversal Theater Company (Statele Unite / Olanda) vine cu o provocare la adresa codurilor cavaleresti ale regelui Arthur si ale Cavalerilor Mesei Rotunde in spectacolul „Cavalerul Verde”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri