IN ACEST ARTICOL:

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a ansamblului Operei Naționale București, asta după ce reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către public, fiind sold-out.

Comunicat de presă

Spectacolul va avea loc pe 2 martie la Sala Palatului din București începând cu ora 18:30, biletele fiind puse deja în vânzare în exclusivitate în rețeaua iabilet.ro, fiind cadoul perfect pentru Mărțișor sau Ziua Femeii, 8 martie. Până pe 24 decembrie cei interesați pot achiziționa biletele la prețuri speciale care încep de la 170 de lei, în cadrul unei campanii promoționale.

După ce anul acesta organizatorii de la Musicals.ro au adus-o în “Lacul Lebedelor” pe Iana Salenko, cea mai faimoasă balerină a momentului, și pe soțul său, balerinul Marian Walter, pentru anul viitor organizatorii promit alți noi invitați surpriză de talie mondială, care vor fi anunțați în curând. Mai mult, prin îmbinarea decorului clasic al baletului cu ecrane LED de mari dimensiuni, spectacolul din 2 martie promite să fie o experiență imersivă și memorabilă pentru spectatorii din sală.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Început de noiembrie, la Opera Națională București, cu spectacole memorabile de balet și operă Poezii Mihai Eminescu - Capodopere ale literaturii române OPI anunță gama NOUĂ și îmbunătățită Infinite Shine cu tehnologia Pre-Cured Gel: 70 de nuanțe rezistente precum cele obținute cu gel, dar păstrând și avantajul de a putea fi înlăturate ușor, fără pericol pentru unghii

„Lacul lebedelor”, definiția baletului clasic și o poveste nemuritoare despre puterea iubirii

Titlu de referință în istoria baletului, „Lacul lebedelor” a avut premiera mondială pe 20 februarie 1877, la Teatrul Bolshoi din Moscova, unde nu a fost bine primit. Abia în 15 ianuarie 1895, cu o nouă coregrafie realizată de Marius Petipa și Lev Ivanov a avut un succes enorm la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.

Povestea din spatele celei mai celebre dintre compozițiile de balet este una cât se poate de captivantă și a reprezentat, de-a lungul timpului, subiectul de discuție al multor critici. Unul dintre fondatorii baletului rusesc, Fyodor Lopukhov, a numit „Lacul lebedelor” drept o operă națională, având în vedere simbolistica centrală – lebăda, simbolul acesteia fiind foarte des întâlnit în lirica populară; atât subiectul operei cât și imaginea lebedelor reprezintă ideea dragostei veșnice în cultura Rusiei.

Destinații de vizitat în România în această toamnă: Descoperă frumusețea sezonului Horoscop Rune 2025: Ce prezic runele pentru zodia Pești în 2025? Alți 5 antreprenori care au fost la Factory Bootcamp în 2023

Atât pentru cunoscători, cât și pentru inițiati “Lacul Lebedelor” este reprezentarea definiției baletului clasic. Indiferent cum se schimbă lumea acest “clasic” este nemuritor. Compoziția muzicală, fragilitatea balerinei care interpretează lebăda, liniile clasice, toate sunt purtătoare de emoții. În contextul în care limbajul dansului clasic este unul criptat, abstract, cu gesturi care sunt cunoscute și înțelese doar de către cunoscatori, modalitatea de expresie oferită de baletul clasic, ne emoționează, fără să știi cum și de ce. Te cucerește și te emotionează până la lacrimi. Această conexiune între actul artistic și public este o întâlnire unică, nerepetabilă și nemuritoare, au declarat organizatorii de la Musicals.ro

WishFest, festivalul lampioanelor pe apă, are loc pe 31 august și 1 septembrie Am găsit 5 locații de vis pentru un Crăciun romantic Top 3 destinații la mare în România pentru vacanța de vară cu copiii

Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, rămâne și în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterității.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri