Gala Premiilor Literare Bookzone și-a deschis porțile pentru a găzdui personalități de seamă, autori de marcă din România, care au pășit pe scena literară și au abodat subiecte de o importanță majoră, evidențiind profunzimea și diversitatea literaturii contemporane. Invitații au fost martorii unor discursuri revelatoare, iar autori și personalități precum Prof. Dr. Constantin Dulcan, Dr. Cristian Andrei, Părintele Constantin Necula, Prof. Dr. Alexandru Ciurea, Psiholog Dr. Raluca Anton, Dr. Mihaela Bilic și Prof. Dr. Leon Dănăilă au vorbit despre autovindecare, încredere în sine, gestionarea anxietății și secretele longevității, fiecare prezentare aducând în prim-plan perspective științifice, transmise într-un mod accesibil publicului prezent.
Profesorul Dr. Constantin Dulcan a dezvăluit secretele autovindecării, punând în lumină puterea extraordinară a minții umane de a influența starea noastră de sănătate.
Profesorul Dr. Alexandru Vlad Ciurea a împărtășit Decalogul sănătății creierului, oferind sfaturi esențiale pentru menținerea unei minți sănătoase și active, indiferent de vârstă.
Dr. Cristian Andrei a abordat subiectul încrederii și al infidelității, provocându-i pe cei prezenți să reflecteze asupra dinamicii relațiilor umane, indiferent de natura lor.
Părintele Constantin Necula a adus alinare sufletului, într-o discuție profundă despre importanța spiritualității în viața noastră de zi cu zi și găsirea păcii interioare într-o lume din ce în ce mai agitată.
Psihologul Dr. Raluca Anton a prezentat cinci pași esențiali în tratarea anxietății, oferind instrumente practice pentru gestionarea și depășirea acestei probleme tot mai răspândite în societatea de azi.
Dr. Mihaela Bilic a discutat despre gestionarea mâncatului emoțional, evidențiind legătura strânsă dintre emoții și alimentație.
Profesorul Dr. Leon Dănăilă a dezvăluit secretele longevității, oferind sfaturi și strategii pentru o viață sănătoasă și împlinită.
Și nu în ultimul rând, Dr. Cezar a adus în atenție cele patru dezechilibre care stau în calea sănătății, oferind înțelepciune și claritate în ceea ce privește modul în care putem îmbunătăți starea noastră de bine.
Momentul mult așteptat al dezvăluirii premiilor a oferit o recunoaștere meritată autorilor și lucrărilor lor remarcabile, evidențiind diversitatea și bogăția literaturii românești contemporane.
Decernarea Premiilor Literare – Când talentul întâlnește excelența!
Unul dintre cele mai așteptate momente ale serii a fost decernarea premiilor literare,
care au răsplătit excelența și talentul din lumea literară. Cărțile premiate au fost alese prin votul publicului avizat și au cuprins categorii variate, de la dezvoltare personală, cărți în dialog și cărți de memorii, la ficțiune, non-ficțiune, religie și spiritualitate.
Important de menționat este faptul că printre finaliști s-au regăsit și cărți lansate la la alte edituri de renume, precum Editura Armada, cu „Holly”, de Stehen King, carte finalistă la categoria Cel mai apreciat roman thriller, editura Nemira, cu „Rezerva”, de Prințul Harry, carte finalistă la categoria Cea mai apreciată carte de memorii sau Editura Curtea Veche, cu „Ține-ți copiii aproape”, de Gabor Mate și Gordon Neufeld, carte finalistă la categoria Cea mai aprectiată carte de non-ficțiune.
Fiecare categorie a fost gândită pentru a scoate în evidență diversele aspecte ale literaturii care au rezonat cel mai puternic cu cititorii și criticii în anul 2023, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Iată câștigătorii premiilor pentru excelență în literatură, recunoscuți în cadrul galei:
- Cea mai apreciată carte de dezvoltare personală: Adevărul ascuns în tine, dr. Menis Yousry și Mihai Morar
- Cea mai apreciată carte de ficțiune: Cât timp înfloresc lămâii, Zoulfa Katouh
- Cea mai apreciată carte de memorii și biografii: Viața ca o poveste, Florin Piersic
- Cea mai apreciată carte de nonficțiune: Neuroplasticitatea, Prof. Dr. Leon Dănăilă
- Cea mai apreciată carte de parenting și relații: Ține-ți copiii aproape, Gabor Mate
- Cea mai apreciată carte de religie și spiritualitate: Regasirea ființei prin știință și credință, Părintele Necula și Dr. Alexandru Ciurea
- Cea mai apreciată carte de sănătate și nutriție: Neuroplasticitatea, Prof. Dr. Leon Dănăilă
- Cea mai apreciată carte în dialog: Calea vindecării, Dumitru Constantin Dulcan și Florentina Fântânaru
- Cea mai apreciată carte pentru copii: Biblia pentru copii, Părintele Necula
- Cel mai apreciat roman de dragoste: Am scris o carte despre noi, Irina Binder
- Cel mai apreciat roman fantasy/sf: A patra aripă, Rebecca Yarros
- Cel mai apreciat roman thriller: Menajera, Freida McFadden
Acordurile muzicale au fost nelipsite, iar seara de poveste a fost deschisă, dar și încheiată cu un moment muzical de excepție, în care Marcel Pavel și Vlad Miriță au încântat invitații cu un duet memorabil, lăsându-i cu amintiri vibrante, care vor răsuna puternic în mintea și inimile celor prezenți, până la următoarea ediție a unui eveniment care s-a dovedit a fi unul de referință pentru scena literaturii din România: Gala Premiilor Literare Bookzne.
Cortina se trage încet peste Gala Premiilor Literare Bookzone de anul acesta, dar Editura Bookzone invită oamenii să rămână cu gândul la tot ce au auzit în minunata seară: la conversațiile inspiratoare, la muzica ce a atins sufletele și la cărțile care vor continua să ne îmbogățească lumea.
Ne vedem anul viitor, pentru o nouă celebrare a cuvintelor care schimbă lumi!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară