IN ACEST ARTICOL:
Biblioteca Academiei Romane aduna o serie de lucrari rare cu o valoare culturala incontestabila, iar singura modalitate ca acestea sa persiste in timp este mentinerea lor pe suport virtual.

Comunicat de presa

UPC Romania pune bazele unei biblioteci virtuale pentru pastrarea valorilor patrimoniului cultural national, prin digitalizarea unora dintre cele mai remarcabile scrieri apartinand Bibliotecii Academiei Romane. Primul pas in acest sens a fost acordarea unei donatii pentru Biblioteca Academiei, precum si organizarea unei serate caritabile pentru strangerea de fonduri suplimentare destinate pastrarii celor mai impresionante lucrari pe suportul viitorului.

Biblioteca Academiei Romane aduna o serie de lucrari rare cu o valoare culturala incontestabila, iar singura modalitate ca acestea sa persiste in timp este mentinerea lor pe suport virtual. In cadrul galei “Personalitati care au schimbat lumea”, organizate cu sprijinul Bibliotecii Academiei Romane, in seara de 28 octombrie 2010, participantii au luat parte la un spectacol de teatru, muzica si arta vizuala. Personalitati marcante ale teatrului romanesc precum Oana Pellea si Virgil Ogasanu, alaturi de artistii Razvan Popovici si Alexandru Tomescu, singurul violonist din Romania care canta la o vioara Stradivarius, au demonstrat prin intermediul momentului artistic ca suportul primordial al culturii sunt cartile.

“Decizia UPC de a sustine Biblioteca Academiei Romane este parte integrata a strategiei noastre de a mentine societatea romaneasca la nivelul standardelor internationale din punct de vedere al accesului la resursele lumii digitale. Noi facem primul pas pentru construirea temeliei bibliotecii virtuale, contribuind la pastrarea intacta a valorilor patrimoniului national. Astfel, aceste carti esentiale pentru cultura nationala vor putea fi promovate catre generatiile viitoare”, declara Ariana Badin Director Comunicare UPC Romania.

Crearea unei adevarate biblioteci virtuale a Academiei Romane reprezinta o cale de a extinde accesul la tezaurul de cunostinte acumulat de-a lungul a sute de ani. Sunt increzator ca acesta reprezinta un prim pas al unei colaborari de lunga durata între UPC Romania si Biblioteca Academiei Romane.”, afirma Florin Gheorghe Filip, vicepresedinte al Academiei Romane.

Zece opere de arta remarcabile, apartinand unora dintre cele mari personalitati ale culturii mondiale au fost licitate in cadrul galei „Personalitati care au schimbat lumea”. Toate fondurile stranse vor fi utilizate pentru digitalizarea unor opere valoroase apartinand Academiei Romane.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri