IN ACEST ARTICOL:
Principala problema a pacientului Andrei Ionescu pare a fi un complex de vinovatie – acesta se simte "vinovat de iubire" si raspunzator pentru toate femeile pe care le-a iubit in viata lui.

"Vinovat de iubire" este povestea a doi barbati ce impartasesc un destin comun. Andrei Ionescu, actor si poet renumit, e supus in sanatoriul doctorului Ionescu unei terapii prin somn, considerandu-se (si fiind considerat de medicul sau) „bolnav de iubire“.

Intamplarile prezentului narativ, fragmentate de o retea alambicata de divagatii eseistice, flash-backuri si pagini de jurnal, sunt plasate in preajma Craciunului din 1989, inainte de izbucnirea Revolutiei. Situatia din tara e apasatoare, saracia e generalizata, Securitatea vegheaza, implacabila, si singurul refugiu din fata fricii si a nebuniei pare a fi acest sanatoriu izolat in munti, undeva, langa Brasov.

Principala problema a pacientului Andrei Ionescu pare a fi un complex de vinovatie – acesta se simte „vinovat de iubire“ si raspunzator pentru toate femeile pe care le-a iubit in viata lui. O parte din jurnalul sau infatiseaza relatiile trecute, cu detalii care variaza de la scene intime la pagini introspective, in care barbatul isi analizeaza sentimentele, incepand din adolescenta pana la deplina sa maturitate. Relatia dintre medic si pacient va cunoaste o evolutie dramatica – pe masura ce doctorul va deveni tot mai interesat si mai dependent de biografia pacientului, pe care o va absorbi ca si cum ar fi a sa. In final, pacientul se va dovedi tot mai nemilos si mai manipulator, devenind calaul medicului ce-l ingrijeste.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poezii de toamnă: Versuri alese care să-ți dezvăluie frumusețile anotimpului preferat al poeților Adrian Păunescu: Telefon peste moarte Muntele - Adrian Păunescu

Prezentare autor:

Adrian Paunescu este cunoscut in special ca poet si ca organizator al Cenaclului Flacara, in anii 1970 si in prima jumatate a anilor 1980. Cenaclul a adunat, in cele peste 1600 de spectacole, artisti precum Mircea Vintila, Valeriu Sterian, Florian Pittis, Anda Calugareanu si Stefan Hrusca. Din 1973 pana in 1985, Adrian Paunescu a condus revista Flacara, iar in 1990 a fondat revista Totusi iubirea. Dupa Revolutie a detinut doua mandate de senator si a fost membru al PSD. A realizat diverse emisiuni pentru Televiziunea Romana, Antena 1 si Tele 7 abc. Printre volumele de poezie ale lui Adrian Paunescu se numara Ultrasentimente (1965), Viata de exceptii (1971), Poezii de pana azi (1978), Iubiti-va pe tunuri (1981), Viata mea e un roman (1987), Noaptea marii betii (1993-1994), Infractiunea de a fi (1996), Meserie mizerabila, sufletul (2000), De mama si de foaie verde (2006), Inca viu (2008).

Întoarcerea țăranului - Adrian Păunescu Mi-e imposibil fără tine - Adrian Păunescu Ajungem MARI a premiat oamenii cu inimă mare, la împlinirea a 10 ani de fapte bune în sprijinul copiilor instituționalizați

Carte aparuta la editura Curtea Veche


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri