IN ACEST ARTICOL:
De cateva decenii, Elisabeth Leonskaja se afla printre cei mai celebrati pianisti ai timpului. Intr-o lume dominata de media, Elisabeth Leonskaja a ramas dedicata siesi si muzicii sale si facand astfel, calca pe urmele marilor muzicieni rusi David Oistrakh, Sviatoslav Richter si Emil Gilels.

Comunicat de presa

Fundatia Art Production aniverseaza in acest an, prin trei recitaluri extraordinare de pian, 200 de ani de la nasterea lui Frederic Chopin, unul dintre cei mai mari compozitori pentru pian din lume.
Seria acestor recitaluri extraordinare se incheie marti, 14 Decembrie 2010, cu un recital extraordinar sustinut de ELISABETH LEONSKAJA, descrisa de jurnalistii francezi ca fiind Ultima mare Doamna a Scolii Sovietice si critica spaniola au numit-o Anti-Diva. Ambele sunt corecte.

De cateva decenii,

se afla printre cei mai celebrati pianisti ai timpului. Intr-o lume dominata de media, Elisabeth Leonskaja a ramas dedicata siesi si muzicii sale si facand astfel, calca pe urmele marilor muzicieni rusi ai epocii sovietice ca David Oistrakh, Sviatoslav Richter si Emil Gilels care nu au sovait niciodata in concentarea lor asupra chintesentei muzicii in ciuda faptului ca lucrau intr-un mediu politic dificil. Legendara ei modestie o face si azi timida in mediul media, dar de indata ce paseste pe scena publicul poate simti forta care vine din faptul ca muzica a fost intotdeauna viata ei.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. GLISS NIGHT ELIXIR, noul tratament de regenerare a părului pe durata nopții Regina Elisabeta, prima regină a României. Femeia care a cucerit inimile românilor cu bunătatea și iubirea ei nemărginită pentru poporul al cărui sânge nu-i curgea prin vene „Musafirul”: o nouă comedie la Teatrul Elisabeta

Nascuta in Tbilisi, Georgia, intr-o familie de origine rusa, a fost privita ca un copil prodigios si a sustinut primul ei concert la varsta de 11 ani. Talentul ei exceptional a adus-o curand sa studieze la Conservatorul din Moscova. In timp ca era inca studenta la Conservator, a castiagat premii la prestigioasele concursuri internationale de pian Enescu, Marguerite Long si Regina Elisabeta.

Si in patria adoptiva, Austria, minunatele sale realizari au fost recunoscute. A fost numita Membru de Onoare al Konzerthaus din Viena. In 2006 a fost premiata cu Crucea de Onoare a Austriei, Clasa I pentru serviciile sale aduse vietii culturale a tarii cea mai inalta distinctie de acest fel din Austria.

Astazi Leoaica claviaturii s-a transformat intr-o pianista exceptionala, care care isi sporeste virtuozitatea si care se bucura de primiri calduroase oriunde apare.

Asasinarea împărătesei Sisi, într-un nou documentar bazat pe dosarele ceremoniale ale familiei imperiale „O lume (ne)văzută” – expoziție tactilă inspirată de Micul Prinț, între 8 și 10 noiembrie, la București 5 cărți romantice de citit în această toamnă

Biletele se gasesc la Ateneul Roman si prin reteaua Eventim la: Sala Palatului, magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Evenimentul va avea loc la Ateneul Roman in ziua de 14 Decembrie 2010, orele 19:00 - 21:00


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri