V-ati saturat de literatura cu majuscula? Vreti sa cititi un roman misto? Un roman fara cearcane, fara riduri. Cu mult haz, multa adrenalina si multa drama? Vreti suspans si lacrimi, sange si alte fluide, limbaj viu si o poveste incredibila? Vreti un roman despre realitatea de langa voi? Si pentru ca toate trebuiau sa poarte un nume, li s-a zis pur si simplu "Nu-stiu-cate-zile", un super-roman de Stoian G. Bogdan.
Romania anilor 1990-2000. Narcis Ivan este un tanar avocat din Comanesti care viseaza sa cucereasca Bucurestiul. Atuurile lui: un zambet de-l simti pana in chiloti, mult tupeu si o limba vrajitoare, suficient cat sa-l califice ca ginerele unui mare interlop bucurestean, Victor Caran. Dar binele e intotdeauna plictisitor, asa ca, reintors in orasul moldovean de bastina, Narcis intra in tot felul de combinatii periculoase. Sange din belsug, batai, spaga, o limba care traduce perfect viata, dragoste si melodrama. Narcis joaca alba-neagra-n garile din Moldova, cara pumni, seduce fete frumoase, goneste intr-un Mercedes SL si umbla cu teancul de euro in buzunar. Una peste alta, n-ai cum sa-i rezisti, este eroul perfect al unui fel de Tarantino din cartierul comanastean Zavoi. Rezulta o poveste autohtona cu mici gangsteri de Romania care o sa va dea pe spate si o sa va creasca pulsul. Garantat.
SGB, cel mai titrat poet al anului 2009, revine cu un roman despre viata plina de surprize a unui tanar in eterna tranzitie romaneasca. "Nu-stiu-cate-zile" e filmul alert al parvenirii lui Narcis, avocat cu veleitati scriitoricesti, intr-o lume in care doar cel mai destept si mai rapid face regula. Adica, cel mai smecher. Un roman despre cei din jurul nostru, deveniti personaje intr-un roman al realitatii kitsch, zgomotoase. Un fel de roman al realitatii fara fard. Un super-roman.
"Dupa un super debut cu un volum de poezie, SGB vine cu o interesanta carte de proza, intitulata "Nu-stiu-cate-zile". "Nu-stiu-cate-zile" este un roman original, scris cu mult nerv si pasiune, plin de viata si de sange si la propriu, si la figurat, o naratiune alerta care tine cititorul incordat pana la "SFARSIT", ultimul cuvant al textului care cuprinde nu stiu cate zile din prezent si nu stiu cate amintiri din trecut. Un roman despre vrajeala de doi lei si despre coruptia la cel mai inalt nivel, despre lumea scriitoriceasca si lumea borfasilor (ordinari, mafioti sau "oameni de stat"), despre statul roman si politicienii lui corupti. Un roman care se termina intr-o noapte "ca o bila de biliard umpluta cu universul", in ritmurile inimii personajului central, care bate "ca o masina de cusut frica". - Mihai Vakulovski
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară