In rolul principal, cel al Intrusei, joaca actrita Alina Craita. Scena de la teatrul Masca din Bucuresti prezinta insa povetsea Julianei, cea care poate fi fiecare femeie in parte. De Juliana se indrgostesc doi frati gemeni, Edoardo(Valentin Mihalache) si Christian (Cosmin Cretu), dar acesta poveste este doar pretextul creatiei unei imagini a feminitatii.
“Ea traieste pasiunea si experienta femeii la intensitate maxima. Este femeia care are nevoie de iubire, este cea care iubeste si cea care se arunca in viata fara sa regerete”, vorbeste actrita Alina Craita, despre rolul ei.
“Sacrificiu sau acceptare?”, se va intreaba spectatorul si poate va constientiza ca aceste trairi transpuse in limbajul dramei teatrale sunt de fapt imaginea dramei cotidiene cu care se poate identifica orice femeie.
Regizorul Mihai Malaimare nu a avut nevoie de cuvinte pentru a spune o poveste. Actorii se joaca, sufera, traiesc prin gesturi, prin dans, prin rasete si chicoteli si prin suspine.
Spectacolul “Intrusa” a fost montat pentru prima data in urma cu trei ani, in colaborarea cu Teatrul Valah din Giurgiu, si-a schimbat distributia actorilor si jocul luminilor de-alungul timpului, astfel ca premiera spectacolului cu Alina Craita in rolul principal, a adus pe scena o alta imagine a “Intrusei”, dupa cum a marturisit chiar artista. “Este ca si cand ai imbraca haina altcuiva, pe care o iei pe tine si care s-ar putea sa nu iti vina”, spune Alina Craita despre roulul pe care a trebuit sa il invete in mai putin de o saptamana. Actrita s-a regait insa cu desavarsire pe scena de la Masca.
Juliana este privata de imaginea cliseului feminin al pletelor care invaluiesc trupul. Juliana isi dezvaluie nuditatea trupului. Juliana poate fi fiecare dintre noi.
Edoardo si Christian amintesc si ei despre momente de viata. Barbatii interpreteaza jocul sexualitatii si al copilariei, in care se lasa antrenata si femeia. Edoardo si Christian se joaca cu viata lor si cu viata femeii, a carei imagine penduleaza undeva intre cea a iubitei si cea a obiectului sexual.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri