Ne crestem copiii gandindu-ne ca, intr-o buna zi, acestia vor ajunge sa fie independenti si vor avea o viata implinita. Insa, in momentul in care acest lucru chiar se intampla, apar si conflictele intre generatii. Pentru fiecare mama care se intreaba de ce copiii ei nu o mai suna, exista un fiu sau o fiica frustrati pentru ca nu sunt tratati ca niste adulti. Jane Isay isi propune sa ne dezvaluie, in cartea sa “Pasind pe coji de ou”, secretul relatiilor armonioase dintre copiii ajunsi la maturitate si parintii lor.
Dupa ce a calatorit pe tot cuprinsul Americii si a ascultat sute de povesti de familie, ea si-a dat seama de cateva dintre aspectele care duc la relatiile defectuoase dintre copii si parinti, in ciuda iubirii care ii apropie. Jane Isay isi propune sa ne demonstreze ca, uneori, o schimbare minora de comportament poate avea un impact major asupra relatiei parinte — copil.
Jane Isay a crescut in New York, tatal ei fiind jurnalist iar mama, medic psihiatru. Dupa ce a absolvit colegiul Bryn Mawr, s-a casatorit si s-a mutat in New Haven, unde a lucrat ca redactor pentru Yale University Press. In 1979, a inceput sa colaboreze cu editura Basic Books, iar in urmatorii 25 de ani a lucrat ca redactor-sef pentru mai multe edituri. Ea a intalnit de-a lungul timpului experti in sociologie, pe care i-a ajutat sa isi adapteze lucrarile astfel incat sa poata fi citite de catre publicul larg.
In 2004, Isay a renuntat la postul de redactor-sef al Harcourt Trade Books pentru a-si incepe propria cariera de scriitoare. Pasind pe coji de ou este prima ei carte.
In prezent, autoarea locuieste in Manhattan, la doar cateva case distanta de fiii ei. Ea are si un nepot, pe care il adora.
Autor: Jane Isay; Traducator: Alina-Gabriela Rudeanu
Carte aparuta la editura Curtea Veche
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară