Palatul Telefoanelor din Bucuresti a fost construit in stilul zgarie-norilor din America intre 1929 si 1934, iar pana in anii ’70 a fost cea mai inalta cladire din Bucuresti.
Orasul Bucuresti a fost printre primele din Europa dotate cu omnibuze cu cai (1840).
Cea mai ingusta strada din Bucuresti are 198 de centimetri, cu doar 70 mai mult decat cea mai ingusta strada din Europa, strada Sforii si este situata in cartierul Rahova. O putem oare valorifica turistic ori cultural?
Parcul Cismigiu din Bucuresti a fost denumit Dura Negutatorul pana in 1779 cand domnitorul Ipsilanti Alexandru a poruncit construirea unei cismele spre iesirea Stirbei Voda de azi pentru o mai buna aprovizionare cu apa.
Stiti care era locul preferat al hotilor de caciuli de blana? Cimitirul Bellu din Bucuresti de unde hotii stateau pe zid si efectiv “pescuiau” caciuli de blana din capul doamnelor ca mai apoi sa le vanda in parcul Tineretului.
Mult iubitii mici au fost “inventati” de Iordache Ionescu, proprietarul unui restaurant din Bucuresti, “La o idee” (situat pe strada Covaci). Ei au aparut atunci cand Ionescu, in pana de mate pentru carnati, a folosit amestecul de carne cu bicarbonat facand carnati mici fara invelis. Mare succes.
In perioada anilor 1900 – 1930, orasul Bucuresti a fost unul dintre cele mai frumoase si mai moderne orase din europa, fiind egalabil cu Parisul – de aici si denumirea de Micul Paris.
Comunitatea evreiasca, odinioara cea mai importanta din Bucuresti, numara doar 2400 de membri (erau aproximativ 70000 in anul 1930).
Orasul Bucuresti este infratit, in lume, cu noua orase, dintre care cele mai importante sunt
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară