Route Irish relateaza povestea unuia dintre acesti soldati, plecat in Irak pe urmele prietenului sau cel mai bun si prins intr-un razboi absurd in care a devenit greu de stabilit cine sunt vinovatii si cine victimele. Regizorul Ken Loach marturiseste care a fost calea prin care a incercat sa ilustreze aceasta drama politica majora: Provocarea este intotdeauna sa descoperi microsmosul care sa sugereze adevarul general: un conflict nerezolvat, o contradictie care, atunci cand este explorata, sa ilustreze intregul peisaj.
Route Irish construieste tragedia pe fundalul povestii emotionante a unei prietenii adevarate si a unei iubiri. Fergus risca totul pentru a elucida misterul mortii prietenului sau din copilarie si, in timp ce incearca sa faca acest lucru, se apropie din ce in ce mai mult de iubita camaradului sau. Impreuna, vor descoperi ce s-a intamplat cu adevarat de strazile din Baghdad.
Ken Loach este un regizor britanic a carui cariera se intinde pe parcursul ultimelor sase decenii. A inceput realizand documentare de televiziune foarte apreciate, caracterizate de un puternic realism social, printre care Cathy come home (1964). Incepand cu anii 90, a castigat o serie de premii semnificative, printre care Premiul Special al Juriului competitiei oficiale - Cannes, pentru lungmetrajele Hidden Agenda (1990) si Raining Stones (1993); premiul Felix pentru Cel mai bun film european al anului 1992, pentru Riff Raff si premiul FIPRESCI pentru Land and Freedom la a 48-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes (1995).
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn