7 Mai 2012 publicat în Familie 16 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Cel mai des intalnite afectiuni dentare la copii sunt cariile, care afecteaza atat dentitia de lapte, cat si pe cea permanenta. Sigilarile dentare ne scapa de aceasta grija. Afla parerea medicului specialist despre cum putem sa scapam de aceasta grija.

Faptul ca in cazul sigilarilor colorate se pot observa orice modificari este important in contextul in care verificarea sigilarilor se face in general o data la 6 luni, iar o igiena orala deficitara, precum si aciditatea crescuta din gura (cauzata de exemplu de bauturi carbogazoase), pot duce la uzarea rapida a sigilarilor.


Alte metode de preventie

Pe langa acest tratament, in preventia cariilor un rol important este jucat si de fluorizare, precum si de igiena alimentatiei, respectiv cea oro-dentara (periajul si mijloacele complementare de igiena – de exemplu folosirea apei dentare).

In cadrul metodelor de prevenire si profilaxie este recomandata fluorizarea locala, care se face in cabinet cel putin de doua ori pe an. Metoda de fluorizare generala (adica fluorul in picaturi dat de baut copiilor) este foarte controversata si se mai utilizeaza doar in cazul copiilor care sufera de diferite grade de handicap si le este aproape imposibil sa se spele pe dinti.

In ceea ce priveste alimentatia, consumul de produse lactate are multe beneficii, acestea continand aproape toti aminoacizii esentiali organismului - potasiu, magneziu, calciu. Mineralele ajuta la formarea si mineralizarea dintilor. Ele se pot gasi si in fructe uscate, varza, broccoli si verdeturi. Si iaurtul previne si reduce semnificativ aparitia cariilor la copii. Atentie, insa, la iaurturile care contin un aport ridicat de zahar.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri