Foarte importanta este testarea si eventual tratarea intregii familii atunci cand un membru al acesteia este diagnosticat cu o parazitoza intestinala. Aceste lucruri sunt obligatorii. In caz contrar, copilul se va re-infecta rapid chiar daca tratamentul a fost corect administrat.
Imbolnavirea cu un parazit intestinal nu ofera imunitate. Asadar sunt posibile numeroase infectari ulterioare cu acelasi microb daca copilul este expus din nou parazitului.
Cum ne protejam de parazitii intestinali?
Igiena este cel mai important element in lupta cu parazitii intestinali. Spalarea mainilor, a fructelor, a legumelor, a tuturor obiectelor care sunt scoase afara si intra apoi in contact apropiat cu copilul (jucarii, mingi, etc.).
Folosirea numai a apei imbuteliate atunci cand calatorim, in special in zonele rurale, este un alt element important de protectie pentru copii.
Este indicata si evitarea zonelor unde sunt plimbate animale ale caror stapani nu strang materiile fecale dar si atentionarea acestora in vedera unui comportament mai responsabil in preajma parcurilor si locurilor de joaca pentru copii.
Vizitele periodice la pediatru dar si efectuarea examenului de scaun la inceputul fiecarui an scolar pot usura depistarea precoce a bolii si tratarea ei.
Dr. Cristina Damacus - Expert Garbo in Pediatrie
Pediatrul de buzunar
Foto homepage: Shutterstock.com
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice