7 August 2012 publicat în Familie 63 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Expertul Garbo in Nutritie si Fitness ne vorbeste despre alimentatia care previne obezitatea la varsta adulta, alimentatie care trebuie luata in considerare inca din copilarie.

MESELE

Micul dejun- recomandarea mea este sa faceti micul dejun al copiilor o masa in care vor domina glucidele bune. Vor putea deci exista in amestec: paine, de preferinta completa, pe care se va pune putin unt; cereale (daca este posibil brute, evitand fulgii de porumb si toate cerealele care contin orez expandat, porumb, zahar, miere sau caramel); fructe proaspete; lactate (iaurt, lapte)

Pranzul- se pune accent pe proteine si va contine obligatoriu carne sau peste. Alaturi de carne si peste ideal ar fi sa se evite sa li se ofere sistematic glucide cu indice glicemic ridicat, asa cum se face de obicei. De aceea ar fi mai bine sa fie evitati cartofii prajiti, cartofii la cuptor si chiar piureul. Cartofii fierti in apa, in coaja sunt totusi acceptabili.

Celelalte legume pentru garnitura vor fi si ele alese dintre legumele cu indice glicemic scazut (fasole alba, linte, mazare, naut etc) sau orez mediu (orez basmati, gris etc.). Tinand cont de continutul lor slab in glucide, morcovii preparati nu vor face obiectul nici unei restrictii pentru copii.

Obisnuiti sa le serviti ca garnitura legume care contin fibre (fasole verde, conopida, ciuperci).
Nu dati de mancare copiilor dumnevoastra mereu acelasi lucru, trebuie obisnuiti sa aiba o alimentatie variata.

Gustarea- I se va putea da copilului un baton de ciocolata, cu conditia sa aleaga o ciocolata de buna calitate, care sa aiba o cantitate de cacao ridicata (minim 70%). Evitati ciocolata cu lapte care contine prea mult zahar.

Cina- se va baza pe carne, peste, oua sau chiar un aliment cu glucide bune care sa reprezinte singure un fel de mancare (linte, orez basmati, paste). Dar indiferent de optiune, primul fel al cinei copilului ar trebui sa fie o supa de legume (praz, rosii, telina etc.).

In general copiii, nu mananca suficiente legume proaspete. Acestea contin totusi asa cum stiti fibrele alimentare indispensabile bunei functionari a tranzitului intestinal si sunt bogate in vitamine, saruri minerale si oligoelemente. Cel mai bun mijloc de a-i face sa le manance este, deci, sa le dati o supa buna de legume.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri