-Vrei sa continuati, dar vrei ca el sa fie discret astfel incat celalalt partener sa nu afle
-Vrei sa continuati, dar vrei ca el sa realizeze ca este posibil sa te mai intalnesti si cu altcineva in acest timp
-Nu vrei sa mergeti mai departe
Participantele la acest studiu au fost rugate sa-si aminteasca o situatie in care au folosit unul dintre aceste mesaje si sa aleaga un raspuns care se potriveste cel mai bine mesajului pe care au vrut sa-l transmita. Pe de alta parte, jumatate dintre participantii de sex masculin au fost pusi in postura de a-si reaminti imprejurarile in care a fost rostit unul dintre aceste mesaje de catre partenerul lor. Li s-a cerut de asemenea sa aleaga dintre variante pe cea exprimand cel mai bine intentiile partenerei. Alti 30 de barbati au fost rugati sa aleaga varianta prin care ei insisi ar exprima cel mai bine acele mesaje.
Barbatii au dat dovada de acuratete atunci cand a venit vorba de interpretarea mesajelor directe de rezistenta precum “E timpul sa ne oprim”, dar nu in cazul celor indirecte precum “Mai bine sa ramanem prieteni”. Acestia au perceput-o ca pe o invitatie de a avansa si nu ca pe un refuz, putini dintre ei fiind cei care printr-o asemenea replica ar fi intentionat sa spuna “stop”. De teama de a nu ofensa sau de a nu produce manie prin mesajele lor directe, femeile prefera sa apeleze la cele indirecte. Se pare insa ca majoritatea barbatilor accepta mai usor si fara reactii negative mesajele directe de rezistenta.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri