Intereseaza-te de el, ajuta-l si sprijina-l in deciziile pe care le ia!
Chiar daca tu consideri ca ceea ce iti spune micutul este neinteresant si te plictiseste, lasa-l pe copil sa-ti povesteasca si arata-te mereu interesata de activitatile si parerile lui. Implica-te in viata lui- mergi la serbarile scolare, la orele sale de sport sau la concursurile la care participa pentru a-l sustine. Astfel va vedea ca te are mereu alaturi si se va simti mai bine pentru ca tu il sustii. Comunica permanent cu copilul si provoaca-l la discutii in care el sa-ti povesteasca cum si-a petrecut ziua.
Educa-l corespunzator, fara sa folosesti violenta!
Incearca sa cladesti intre tine si copil o relatie bazata pe comunicare, si nu pe autoritate. Educatia cu ajutorul fricii poate avea urmari grave asupra psihicului copilului. Fii rabdatoare si intelegatoare si explica-i cu frumosul ce greseli face.
Ai grija la sistemul recompensa- pedeapsa in educatia copilului tau- nu-l rasfata si nu-l lauda prea des, iar pedepsele si sanctiunile alege-le in functie de varsta si de gravitatea faptelor sale.
Un articol de Maria Anton
Sursa: Kidz.ro
Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam:
Fa economii pentru familia ta!
Cu cine va semana copilul tau?
Contraceptia prin metode naturale
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri