IN ACEST ARTICOL:
Este bine sa-l expui pe micut la soare fara crema protectoare doar in anumite ore cand soarele este mai "bland", ca sa eviti administrarea formulelor de lapte sau diferitelor suplimente de vitamina D si calciu.
In ciuda faptului ca uneori poate deveni periculos, soarele are un rol important pentru organism, ajutand la producerea vitaminei D, care fixeaza calciul in oase. De aceea, este bine sa-l expui pe micut la soare fara crema protectoare doar in anumite ore cand soarele este mai “bland”, ca sa eviti administrarea formulelor de lapte sau diferitelor suplimente de vitamina D si calciu.

Deoarece vara a venit si soarele arde mai puternic pe zi ce trece, trebuie sa te asiguri ca bebe este protejat de razele soarelui care ii pot face rau. Exista cateva metode simple prin care sa-i asiguri lui bebe siguranta si sa-i mentii pielea sanatoasa.

1. Crema pentru protectie solara trebuie aleasa cu grija! Bebelusii trebuie sa fie protejati cu crema cu spectru larg, eficienta atat impotriva UVA si UVB (ultraviolete A si B), iar factorul de protectie al cremei (SPF) trebuie sa fie de minim 30. Crema trebuie aplicata cu 30 de minute inainte de expunerea lui bebe la soare, iar aplicarea trebuie repetata la fiecare 2 ore. De asemenea, pentru ca si buzele sunt sensibile, poti folosi si un strugurel cu protectie solara.

2. Evita expunerile cand soarele este puternic! Nu sta cu bebe in bataia soarelui intre orele 10 dimineata si 2 dupa-amiaza, chiar si in zilele cu nori sau vant usor, deoarece atunci soarele arde cel mai tare. Este obigatorie aplicarea unei creme protectoare in aceste ore, chiar si daca micutul este imbracat (se va aplica pe partile corpului expuse la soare) si doar se joaca afara.

3. Imbraca-l pe bebe! Este recomandat ca micutul sa poarte o palariuta, sepcuta sau batic, orice pentru a preveni o eventuala insolatie. De asemenea, cand soarele este puternic este bine ca bebe sa fie imbracat, sau macar acoperit cu un prosop sau un cearceaf, deoarece razele nocive pot patrunde prin haine cu usurinta.

4. Si ochelarii de soare ajuta! O protectie 100% impune si siguranta ochilor, asa ca ochelarii de soare pentru copii cu protectie contra UV sunt recomandati.

5. Discuta cu medicul inainte de expunerea bebelusului la soare! El iti poate oferi cele mai bune sfaturi in problema razelor nocive si a prevenirii arsurilor solare ale lui bebe. Unele medicamente cresc sensibilitatea pielii si o expun mai mult riscului la arsuri, asa ca ar fi interesant sa afli de la pediatru care ar fi acelea.

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam:

Dezvata-l de biberon!

Fatul- dezvoltarea lui pana la nastereSuptul degetului la bebelusi
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cremele cicatizante, esențiale după intervențiile chirurgicale estetice Cum să ai un ten sănătos pe tot parcursul verii Cum să ai grijă de părul tău în timpul verii? O provocare sau un gest de normalitate?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri