IN ACEST ARTICOL:
De cand l-ai vazut in fasa pe ingerasul tau ai visat sa-l faci un om de vaza, respectuos si manierat, cu care sa te mandresti. Desi esti nerabdatoare sa-l inveti pe cel mic cum sa se comporte de fata cu ceilalti si sa fie ascultator si politicos, trebuie sa stii ca si in incercarea de a-l educa trebuie sa tii cont de varsta copilului si de etapele sale de dezvoltare.

Este bine sa-l educi sa imparta fara probleme jucariile si dulciurile cu ceilalti tovarasi de joaca sau cu fratiorul/surioara. In ceea ce priveste comportamentul la masa, el trebuie sa stie sa foloseasca tacamurile, sa nu vorbeasca cu gura plina si sa ceara permisiunea de a se ridica de la masa dupa ce a terminat de mancat.

Pe la 6-7 ani, copilul trebuie pregatit pentru scoala. Deoarece in clasa trebuie sa fie disciplinat, impune-i disciplina acasa, chiar inainte de a merge la scoala- invata-l sa-si astepte randul pentru a vorbi sau a fi servit la masa. La aceasta varsta comportamentul copilului alterneaza- cand este ascultator si vrea sa faca pe plac adultilor, cand este incapatanat si nu te poti intelege cu el.

La 7-8 ani este frumos pentru un copil bine crescut sa ofere locul in mijloacele de transport persoanelor in varsta. Acum este indeajuns de mare ca sa realizeze ca unele remarci pot jigni persoanele: “Esti urata!” sau “De ce esti asa gras?” etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum pot părinții să îi sprijine pe copii în procesul de învățare Educația mentală și nutrițională a copilului a fost analizată de dr. Cristian Andrei, Emma Pendiuc și dr. Alina Epure Ce au în comun copiii din sistem? O traumă!

De la varsta de 8- 9 ani incepe sa fie exigent cu persoanele din jurul sau, cerandu-le un comportament impecabil. Deja micul scolar isi poate mentine ordine in camera, in jucarii, in caietele si cartile pentru scoala. Poti chiar sa-l inveti sa-si faca patul.

Ai grija ca pana la 9- 10 ani, sa stie sa foloseasca regulile de baza ale unei bune educatii: sa vorbeasca calm, fara sa tipe, sa nu interupa persoanele care vorbesc si sa participe la discutiile adultilor, sa salute si sa multumeasca, sa se comporte frumos la masa si in societate. Invata-l pe odorul tau ca daca se iveste o problema sa nu o discute de fata cu toata lumea, ci sa astepte pentru a-ti spune in particular ce se petrece.

Dupa varsta de 10 ani, puiutul tau deja este un copil mare- trebuie sa-si asume responsabilitati si sa participe la curatenia din gospodarie. Arata-i ca ai incredere in el si cere-i sa nu impartaseasca probelemele familiei cu lumea straina.

Fii bine cu tine, fără droguri! 250 de tineri vulnerabili au fost sprijiniți să nu cadă în capcana consumului de droguri Ajungem MARI a premiat oamenii cu inimă mare, la împlinirea a 10 ani de fapte bune în sprijinul copiilor instituționalizați 20 de ani de Töpfer în România: creștem generații în armonie cu natura

Drumul catre o buna educatie este lung si anevoios, dar nimic nu este imposibil daca incerci sa-l inveti de mic pe copilul tau cum sa se compoarte - cu tact si multa rabdare vei reusi!

Un articol de Maria Anton

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Tu ce fel de parinte esti?

Testul de paternitate

Cum scapi de teama de nastere?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri