IN ACEST ARTICOL:
Cu totii ne-am intrebat undeva candva cum de simtim ceea ce simtim, de unde se nasc acele "ate" nevazute, forte de atractie care uneori par a scapa unei explicatii logice. Simtim, traim, dam curs implulsului si nu putem explica cum anume ia nastere acea stare, acel impuls in fata caruia de cele mai multe ori cedam abandonandu-ne unul in bratele celuilalt.
De remarcat ca femeile sunt mai sensibile la senzatiile tactile produse prin atingere decat barbatii.

Sensibilitatea anumitor zone ale pielii si a mucoaselor este diferita de la o persoana la alta. Ca de ex: mangaierea cu limba a unor zone din interiorul cavitatii bucale pe unii ii stimuleaza, pe altii ii dezgusta. Intotdeauna este indicat ca partenerii sa urmareasca modul de a reactiona a celuilalt, evitand ceea ce nu face placere. Nu intotdeauna ce este placut pentru un partener este placut si pentru celalalt. Lipsa de experienta, jena, rusinea sunt factori ce pot duce la interpretari negative ale mangaierilor.
Intre cei care se iubesc, orice varianta a dezmierdarilor este normala si nu constituie perversiune atat timp cat nu produce neplaceri partenerei sau partenerului.

In general zonele cele mai sensibile la mangaiere sunt acelea de trecere a mucoaselor spre piele: buze, nari, pleoape, anus, vulva....de asemenea, zonele cele mai sensibile la stimuli sexuali sunt acelea unde pielea nu este supusa frecarilor vestimentare (subsuorile, partea interna a coapselor, a bratelor etc).

Rolul mirosului

Desi mai putin dezvoltat decat in cazul animalelor, simtul olfactiv prin legaturile lui cu riencefalul si sistemul limbic, este implicat profund in trairile afective.
Mirosul organelor genitale sau secretiilor acestora, mirosul gurii, respiratiei, corpului.....are o influenta stimulatoare sau inhibitoare in raport cu relatiile psiho-emotionale dintre cei doi parteneri; mirosul iubitului are efect incitant in timp ce mirosul partenerului neiubit este dezagreabil, dezgustator.

Rolul gustului

In timpul sarutului, pe langa impresiile tactile, se produce un schimb salivo-gustativ intre parteneri, schimb de cele mai multe ori favorabil excitatiei sexuale. Exista incompatibilitati gustative intre unii parteneri, incompatibilitati ce pot duce la dezgust si blocare erotico-sexuala temporara sau definitiva. Lucru valabil si in cazul olfactivului.

Un articol de Psiholog Jeni Chiriac

Sursa: psiholife.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Menopauza: Ce trebuie să știi despre această etapă importantă din viața femeilor Premenopauza: Care sunt semnele care îți arată că te-ai apropiat de menopauză? Ciclul menstrual – de la dureri lunare, mituri, dezechilibre hormonale la stare de bine. Recomandări de la Claudia Buneci, expert în medicină feminină funcțională

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri