5. Cearta pe internet poate avea consecinte negative. De ce spun lucrul aceasta? Pentru ca odata trimis un mesaj incarcat de emotie negativa si conflictul este deja pornit, timpul in care se vor tot trimite acest gen de mesaje se poate prelungi de la cateva ore pana la o zi intreaga. Inconvenientul este ca amandoi veti pastra in arhiva acest gen de texte si ori de cate ori le veti vedea, un alt conflict se va declansa. Asadar, evitati discutiile conflictuale in sfera digitalului, faceti apel la realitate si confruntati-va fata in fata.
6. Asigura-te ca esti destul de calma si de linistita inainte sa incepi o discutie pe internet cu partenerul tau. Inainte de a-i trimite mesaje ia o pauza, deconecteaza-te de la serviciu (daca esti la birou in timpul aceasta), fa orice iti face placere si te scapa de emotiile negative, de stress, de nervi etc. De ce spun toate astea? Pentru ca exista posibilitatea sa-i transmiti si partenerului acelasi lucru si el nu poate fi vinovat de ceea ce ti se intampla tie.
Daca inca simti tensiune, incearca sa nu iei telefonul in mana, sa-ti inchizi laptopul si nici sa nu te gandesti sa-l contactezi.
7. Nu uita sa te pozitionezi si in locul partenerului tau! Este ca intr-o poveste, pune-te in locul personajului pentru a intelege cu adevarat actiunea. In acelasi mod poti proceda si tu.
De fiecare data cand incepi sa-i scrii un mesaj, dupa ce l-ai terminat gandeste-te o clipa la maniera in care il poate interpreta partenerul. Daca ti se pare ceva suspect, modifica-l. Nu trimite mesajele fara sa le recitesti si fara a le trece putin si prin filtrul gandirii lui.
Era digitala ne aduce atat avantaje cat si dezavantaje la nivelul comunicarii. Intr-adevar comunicarea s-a extins iar timpul folosit poate fi pretios sau din contra malefic. Depinde doar de atitudinea ta cum evolueaza comunicarea dintre voi.
***
Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.
A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.
Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.
Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo
Foto fr si main: By aslysun /Shutterstock
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural