21 Ianuarie 2014 publicat în Familie 19 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Toate acestea reprezinta rezolutii sau promisiuni pe care ti le faci ca sa evoluezi in viata ta si care sa-ti dea acel sentiment de bine cu tine insati. Doar ca rezolutiile se refera la rezultate si prea putine iti arata si drumul pentru a le implini.

Ce trebuie sa faceti pentru a va stabili rezolutii de cuplu?

Raspunde-ti tu si partenerul tau la urmatoarele intrebari si vedeti in ce masura se potrivesc:

  • Cum putem readuce sau pastra mai bine veselia, bucuria in relatia noastra?
  • Cum putem imbunatati calitatea timpului petrecut impreuna?
  • Cum putem sa ne crestem intimitatea atat sexual, cat si emotional?
  • Ce am putea face amandoi ca sa devenim prieteni mai buni?
  • Cum ne vom transmite care ne sunt nevoile emotionale si fizice?
  • Cum vom gestiona competitia, gelozia si resentimentele intre noi?
  • Cum vom gestiona certurile?
  • De ce reguli de comunicare avem nevoie ca sa ne intelegem mai bine?
  • Care este lucrul cel mai important pentru noi in relatia noastra?

Cu cat raspunsurile la intrebarile de mai sus sunt similare intre cei doi parteneri, cu atat gradul de succes al indeplinirii rezolutiilor de cuplu creste. Totusi, lipsa similaritatii in raspunsuri nu inseamna neaparat imposibilitatea atingerii obiectivelor, ci va arata ca sunt diferente pe care poate le negati, sau le-ati lasat nelamurite si care va impiedica sa formati o echipa.

Chiar daca nu ai procedat niciodata in acest fel in cuplul tau, iti recomand sa incerci. Nu trebuie sa faci din acesti pasi o corvoada pentru tine si partenerul tau, chiar daca veti discuta lucruri serioase.

Cuplurile cu care am lucrat in cabinet in acest fel, nu numai ca au descoperit lucruri noi despre ei, dar s-au si distrat pret de cateva sedinte, concluzia finala a unui sot fiind: „nu stiu de ce a trebuit sa fie o a treia persoana care sa ne ajute sa ne spunem lucrurile acestea, pentru ca de fapt nici nu a fost greu. A fost distractiv si util”.

***

Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri