12 Mai 2014 publicat în Familie 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
In jurnal sunt descrise in detaliu etapele sarcinii, este etalata o paleta larga de sfaturi legate de o nastere usoara, naturala si fara dureri, precum si relatari amanuntite ce acopera primele luni de viata ale fetitei nou-nascute.

Comunicat de presa

Autoare a mai multor volume culinare de succes axate pe „hrana vie“, Ligia Pop ne ofera de aceasta data o carte inedita, impartasindu-ne o experienta fascinanta din viata personala – este vorba despre nasterea propriei sale fetite, Sophie Vanessa. Evenimentul va avea loc astazi, 12 mai, ora 19.00, la Libraria Humanitas Cismigiu (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38). Alaturi de autoare, vor lua cuvantul Izabela Panescu (realizatoarea emisiunii “Tinerete fara batranete”, Ditta Depner (membra-fondatoare a Asociatiei Mame pentru Mame) si sotul autoarei, Raoul Pop.

Considerand ca aducerea pe lume a unui copil constituie cel mai important si mai emotionant eveniment din existenta unui cuplu, autoarea a adunat asiduu, timp de peste un deceniu, informatii care aveau sa-i fie de folos in cursul sarcinii si, ulterior, in cresterea bebelusului. Deoarece, dincolo de teorie, le-a pus nemijlocit in practica, Ligia Pop doreste ca pe aceasta cale sa le ajute pe tinerele care se pregatesc sa devina mame, oferindu-le o multime de indrumari.

In jurnal sunt descrise in detaliu etapele sarcinii, este etalata o paleta larga de sfaturi legate de o nastere usoara, naturala si fara dureri, precum si relatari amanuntite ce acopera primele luni de viata ale fetitei nou-nascute. Totodata, sunt trecute in revista aspectele care au facut mai facila parcurgerea tuturor acestor perioade de permanente, uimitoare, schimbari fizice si psihice.

Fidela principiilor sale privind o alimentatie sanatoasa, preponderent vegana si axata pe cruditati in starea lor naturala, autoarea nu omite prezentarea unora dintre retetele sale preferate, furnizand nenumarate informatii utile despre alimentele bogate in substante nutritive, acelea care isi dovedesc adevarata valoare mai ales in cazul femeilor insarcinate si al celor care alapteaza.

Excelent ilustrata cu fotografii ale autoarei in diversele etape descrise, dar si ale alimentelor si produselor care i-au fost de ajutor, cartea se doreste un ghid ce prezinta mai multe optiuni, din care tinerele cupluri care isi doresc un copil pot alege varianta care li se potriveste – caci, asa cum spune autoarea, „fiecare familie este unica in felul ei“, iar oricare mama trebuie sa se simta libera sa aleaga ce crede ca e adecvat pentru echilibrul, sanatatea si armonia sufleteasca ale ei si ale odorului sau, aflat la primii pasi in viata.

Ligia Pop este raw food chef, gazda show-ului TV online „Ligia’s Kitchen“, organizeaza anual expozitii raw food nationale si sustine demonstratii culinare cu preparate de acest fel. A mai scris trei carti pe aceasta tema: Retete vegane fara foc. Editia a IV-a, revizuita si adaugita, Deserturi pentru Parinti si Copii Sanatosi, Germeni si Vlastari: Surse de Sanatate si Energie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri