28 Noiembrie 2014 publicat în Familie 19 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Ca mama, am sperat sa gasesc raspunsuri pentru mine, dar si pentru mamicile care isi doresc o documentare atenta inainte de alegerea gradinitei pentru puiul lor. Cititi un interviu pe care ni l-a acordat Despina Hoinaru, Managing Partner in cadrul gradinitei Die Biene Maja, gradinita al carei concept este unul interesant si se bazeaza pe invatarea limbii germane!

Optionalele se platesc separat - cam 100 lei/optional, respectiv 120 lei, cele in germana.

La intrarea in gradinita se cer analize? Care?

Exudat nazal si faringian, examen coproparazitologic si un aviz de la medical de familie care atesta capacitatea copilului de a intra in colectivitate.

Daca un copil este bolnav, il trimiteti acasa?

Depinde ce inseamna “bolnav”. De exemplu, din octombrie pana in martie au muci sau tuse remanenta dupa o raceala. Nu poti sa-i trimiti acasa pe toti cei carora le curge nasul. Insa daca au o stare generala proasta, muci verzi, tusesc ingrozitor sau au febra il trimitem acasa. Exista un asistent medical, in fiecare dimineata, care ii vede pe copii si in fiecare luni are loc vizita medicala.

Daca copilul lipseste mai mult (de exemplu face o varicela si lipseste 3 saptamani), taxa se plateste in continuare?

Da, taxa se plateste, nu se plateste masa.

Aveti camera video?

Avem camera video, insa parintii nu au acces permanent la ele, sunt cu circuit intern. Daca apare vreo situatie neclara, putem consulta camerele pentru a elucida problema, dar altfel nu oferim parintilor posibilitatea de a-si spiona permanent copiii. Este nesanatos pentru copii, este obositor pentru parinti iar noua ne-ar suna permanent telefonul pentru a ne anunta ca un alt copil i-a luat jucaria din mana altuia.

Cum calmati copiii in situatia in care plang la despartirea de parinte sau din alte motive?

Depinde de la copil la copil. In mod normal il iei in brate si il calmezi. Faci un tur de gradinita cu el in brate, il duci la bucatarie si o ajuta pe Frau Nina, bucatareasa, sa curete morcovii.

Sunt copii care nu doresc sa ii iei in brate cand plang. Depinde de la copil la copil. Copilul trebuie sa-si exprime furia si nemultumirea si imi spun “Te rog sa nu pui mana pe mine. Eu acum plang”. Pe acestia ii lasam sa se descarce. Dar nimeni nu plange de dimineata pana seara. Nu s-a intamplat niciodata sa sun parintii sa vina sa-i ia. Au fost intr-adevar situatii in care le-am sugerat parintilor ca, pentru inceput, sa vina sa ia copilul la un interval foarte scurt – jumatate de ora in prima zi, a doua zi o ora si tot asa. Astfel ei inteleg ca parintii se intorc, nu-i parasesc la gradinita si se obisnuiesc sa stea tot programul. Sunt situatii rare, de regula mamele sufera mai mult decat copiii la despartire.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri