IN ACEST ARTICOL:
Aud in mod frecvent ca pretentiile cresc odata cu varsta si se arunca aceasta afirmatie mai ales in carca fetelor batrane. Ele imprastie in stanga si in dreapta cerinte peste cerinte, numai ele isi asuma un aer enervant de superioritate ca si cum ar fi intr-adevar mai presus de ceilalti, doar ele au ifose si nazuinte ambitioase, desprinse parca dintr-un abecedar al unei anormalitati absurde.

Oamenii percep implinirea si realizarea in mod diferit. Am fost prinsa pentru ceva vreme intr-un soi bizar de relatie. E drept, aveam si 20 de ani, luam totul drept ceea ce parea ca este. Eu imi propuneam "totul" in viata, iar el "nimic". Eu puneam pe seama nereusitei mele propria incapacitate, el dadea vina pe nesansa. Eu imi chemam viitorul cu nerabdare si speranta in suflet, ma rugam si munceam intru acest scop si el astepta sa-i vina de-a gata. Pana cand am inteles ca astfel nu se poate iubi...

E drept, superioritatea nu se striga, ci doar se constata. Ca sa te simti superioara insa ai nevoie de un partener superior. Doar astfel iubirea lui te face sa te simti implinita. Asa ca am devenit mult mai pretentioasa atunci cand vine vorba de un potential partener. De ce? Pentru ca undeva in adancul sufletuui stiu pur si simplu ca merit asta. M-am straduit prea mult si merit ca el sa fie cel putin la fel ca mine... Ca inteligenta, ca merite, ca educatie sau ca realizari. Daca eu am putut ajunge la nivelul la care am ajuns, trebuie sa fi putut si el!

Am auzit de cazuri minune si de povesti adevarate in care el, oraseanul, om educat si cu bani ramane cu ea, fata saraca din provincie cu cele 12 clase inca neterminate. Am vazut si cazuri reale de cupluri in care ea, fiica de om erudit, aspiranta cu brio a unui doctorat in strainatate traieste cea mai frumoasa poveste de dragoste a tuturor timpurilor cu un baiat de nota zece, plin de zel si principii morale sanatoase, lucrator comercial intr-un supermarket.

Nu intotdeauna diferenta face excelenta, insa de multe ori educatia este cea care aduce diferenta. Poate ca nu este tocmai ultimul cuvant, insa un cuvant de spus il au si diferentele sociale, financiare, intelectuale sau educationale dintre partenerii unui cuplu.

In timp, fericirea conjugala este umbrita de prea multa deosebire. Unul nu a inteles aspiratiile celuilalt. Celalalt, chiar si fara sa vrea, ii reaminteste partenerului ca la un moment dat in viata sa a ales sa esueze fara sa lupte. Unuia ii place Coelho, celuilalt sa citeasca printre randurile unui talkshow ieftin de la televizor. Mai sunt si diferentele de opinii, de mentalitati, de gusturi, etc. In timp, toate impreuna, stranse pana cand paharul nu le mai poate tolera, duc la nefericirea ambilor parteneri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri