Robin Lim spunea intr-un citat ca "Nasterea este cea mai profunda initiere spirituala pe care o femeie o poate avea" si poate ca este unul dintre cele mai frumoase si mai puternice adevaruri despre sarcina, nastere si bucuria de a fi mama.
Nimic nu se compara cu momentul in care afli ca vei da nastere unei vieti, ca in interiorul tau se dezvolta un om, ca tu vei fi responsabila de viata cuiva si ca din momentul in care puiul tau va veni pe lume el va fi central universului tau si motivul pentru care vei merge mai departe intotdeauna.
Despre perioada sarcinii se stiu multe lucruri si poate prea putine. Acest miracol al vietii nu este si poate ca nu va fiu niciodata deslusit in totalitate. Intotdeauna suntem surprinse de noi descoperiri stiintifice, de noi surprize frumoase si multe alte lucruri ce pastreaza cu succes miracolul si magia unei sarcini.
foto: femeie gravida, Shutterstock
Stim ca femeile insarcinate au pofte ciudate de multe ori, stim ca nivelul de stres si agitatie creste, oboseala se accentueaza, corpul sufera modificari semnificative, iar psihicul incearca sa se adapteze unei noi etapte a vietii cu totul diferita.
V-ati pus vreodata intrebarea "Ce se intampla cu creierul unei femei in momentul in care devine mama"?
V-ati gandit vreodata ca toate aceste lucruri se petrec la nivel stiintific si ca nimic nu este intamplator?
Va invit sa descoperiti mai departe un nou miracol pe care sarcina il produce asupra mamelor din punct de vedere psihologic.
Din momentul in care o femeie ramane gravida se produc numeroase schimbari la nivel neurologic, schimbari din ce in ce mai mari. Dupa zeci de ani de studii, cercetatori au descoperit lucruri uimitoare.
De exemplu, materia cenusie devine mai concentrata si toata activitatea cerebrala se modifica. Aceasta creste in zonele representative emotiilor, empatiei si interactiunii sociale. Asa se poate explica de ce o femeie devine brusc mai afectuoasa si mai grijulie in momentul in care ramane insarcinata. Toate aceste lucruri se intampla la nivel cerebral si se pot explica stiintific.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară