IN ACEST ARTICOL:
De ce este important sa stiti personalitatea copilului inca de mic? Pentru ca puteti evalua riscurile comportamentale (timiditate, dependenta, isterie etc) si puteti participa la corectarea acestuia inca de la o varsta frageda.Probabil ca bebelusul dumneavoastra nu va avea un comportament ce se va suprapune perfect tipologiilor de mai jos, insa acestea sunt sugestive si va ghideaza pe dumneavoastra asupra personalitatii individuale a bebelusului.

Energic si curios

Micutul este plin de energie si curiozitate, demonteaza jucarii, cauta prin toate colturile pe unde ajunge, nu sta linistit in patut nici cand doarme, testeaza gravitatea cu jucariile, asteptand sa le ridicati pentru a le da din nou drumul jos, nu are stare la masa, ii place sa se joace cu manutele, tetina, parul, luminite etc. Este un comportament ce nu necesita corectare, insa multa precautie din partea parintilor este necesara. Decat sa incercati sa il convingeti sa se mai linistaeasca, mai bine amenajati locuinta de asa natura incat micutul sa nu fie expus riscurilor si lasati-l sa exploreze in continuare, dezvoltandu-si inteligenta.

Sociabil si comunicativ

Micutul este vesel tot timpul, rade cand un strain se apropie, nu ii place sa fie lasat singur, este deosebit de jucaus, gangura cand ii vorbiti sau cantati si toti cei din jur spun ca este un copil minunat si cu adevarat fericit. Micutul risca sa devina foarte extrovertit si superficial in activitatile sale. Lasati-l sa sculte singur muzica si din cand in cand sa se joace in absenta altor peroane sau a voastra, in camera lui. Micutul trebuie sa inteleaga ca uneori este nevoie sa ramana singur, sa isi creeze un spatiu personal, timp in care sa se gandeasca la problemele sau bucuriile lui si sa nu mai simta atat de mult dorinta de a avea neaparat pe cineva in jur. Va invata ce inseamna independenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să alegi cadoul perfect în funcţie de personalitatea destinatarului Prof Dr. Dan Rujescu, cercetător psihiatru inclus în top 2% cei mai citați oameni de știință din lume: Demența fronto-temporală nu debutează ca demența de tip Alzheimer, cu probleme cognitive, ci cu probleme de comportament Prof Dr. Dan Rujescu, cercetător psihiatru inclus în top 2% cei mai citați oameni de știință din lume: Demența fronto-temporală nu debutează ca demența de tip Alzheimer, cu probleme cognitive, ci cu probleme de comportament

Mofturosul

Micutul este foarte pretentios, stie ce vrea si nu se lasa pana nu obtine, in ciuda nervozitatii dumneavoastra. Daca nu vrea sa manance sau nu ii place ce ii dati, degeaba insistati, el tot refuza. Seara, cand nu ii este somn, e foarte dificil sa il convingeti sa doarma si adesea plange sau tipa daca nu ii faceti pe plac.

Va determina sa va comportati conform dorintelor lui. Probabil este comportamentul pe care cea mai mare parte a copiilor il prezinta. Ce este de facut? Spre exemplu, micutul va manca acel fel de mancare atunci cand ii va fi foame, veti tot incerca sa ii dati manacarea pana cand va manca. In patut va ramane pana ce va adormi si tot asa. Doar asa micutul va intelege ca lumea din jur nu exista doar pentru a-i face lui mofturile si ca uneori trebuie sa existe si putina disciplina, mai ales cand este spre binele lui.

Sursa: Kidz.ro

Denim-ul reinventat: tot ce trebuie să știi despre rochiile de blugi Arta coafurilor împletite: 20 de împletituri divine pentru părul lung. Sunt șic, moderne, de neuitat! OPPO lansează în România Reno11 F 5G – un smartphone cu anduranță ridicată, ecran fără ramă și cameră triplă ultra-clară de 64MP

Cititi si alte articole pe Kidz.ro. Noi va recomandam urmatoarele:

Ce medicamente sunt contraindicate copiilor?

6 greseli de proaspeti parinti

Vaccinarea in sarcina


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri