Ca un avantaj, copiii, avand modelul mediului familial, invata si experimenteaza cu succes comunicarea si lucrul eficient intr-o echipa.
4. Fii clar si coerent!
Intr-o familie se pot ivi probleme daca nu esti clar in stabilirea unor limite sau in aplicarea acestora. Copiilor nu trebuie sa le spui doar sa nu mai faca ceva. Asta nu inseamna decat jumatate de disciplina si a te opri la atat lasa multe lucruri neclare. Trebuie sa le dai alternativa si sa le explici hotarat si consecvent ca “s-ar putea sa nu mearga asa” dar ca “asa ar fi mai bine” si astfel maratonul zilnic de lupte pentru putere va fi doar o amintire.
5. Apeleaza la comunitate
Se spune ca “este nevoie de un sat intreg ca sa cresti un copil”. Oamenii sunt fiinte sociale si, mai ales cand vine vorba de puericultura, au nevoie de sustinere si intelegere. Fara sprijin, meseria de parinte poate fi coplesitoare. Daca nu ai familia aproape, intemeiaza-ti propria comunitate cautand alti parinti in imprejurimi care iti impartasesc obiectivele si convingerile. A-ti sacrifica bunastarea mentala sau fizica nu te face un parinte mai bun. Cauta ajutor! Daca ai cu cine sa vorbesti, sa te asculte si sa te inteleaga in momentele mai dificile, viata de parinte va fi mult mai usoara.
de Ramona A.
Foto homepage: Monkey Business Images /Shutterstock.com
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri