Prepararea muraturilor este o astfel de activitate, placuta si totodata rapida mai ales cu ajutorul Pikant fix, marturiseste Anca Lungu sau Printesa Polonic, prezentatoare Observator la Antena 1.
Daca aveti impresia ca toate borcanele cu muraturi sunt puse fie de bunicute cu batic in cap, fie de mame iesite de curand la pensie, sa stiti ca nu e deloc asa! Cu ceva timp in urma am fost martora unei intamplari minunate intr-o gradinita. Prichindeii care abia reuseau sa articuleze bine cuvintele, au reusit sa-si puna propriul borcan cu muraturi pentru iarna.
Da! Atat de simplu este! E si distractiv! Partea buna e ca nu exista prea multe reguli si iti poti lasa imaginatia sa-si faca de cap. Asadar, daca ar fi sa alcatuiesc o scurta lista cu sfaturi cu privire la cum se pun muraturile, as acorda o atentie sporita alegerii legumelor:
- Daca mergi la piata, incearca sa cumperi doar de la producatorii locali.
- Alege intotdeauna legume cat mai proaspete. Daca e posibil, pune-le la murat chiar in ziua in care au fost culese.
- Alege-le cu grija, sa nu fie lovite sau vestejite.
- Spala-le foarte bine.
- Daca ai masina de spalat vase, pune borcanele la un program special pentru pahare. Daca nu, spala-le bine cu apa fierbinte.
- Fii cat se poate de inventiv in ceea ce priveste combinatiile pe care le poti face.
- Pentru a obtine muraturi colorate, poti folosi bucati de sfecla rosie, varza rosie, turmeric sau sofran.
- Incearca gusturi noi folosind plicurile de Pikant fix pentru muraturi picante sau dulci-acrisoare. Astfel, prepararea devine o joaca de copii, iar muraturile un deliciu pentru toti membrii familiei.
Anca Lungu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară