16 Octombrie 2015 publicat în Familie 121 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
"Parintii-elicopter" sunt cei care “survoleaza” in permanenta in jurul copiilor, le ofera atentie excesiva, sunt obsedati de control, hiperprotectivi, ii supravegheaza si ii ajuta in orice activitate intreprind si pentru care o cazatura din copac capata conotatii tragice.

4. Nu lua decizii de parentaj bazate pe propriul ego. Cu siguranta si tu vei avea de suferit. Un studiu a aratat ca parintii care isi apreciaza propria valoare in functie de realizarile copiilor sunt mai tristi si mai putin multumiti de viata, in general, si au mariaje mai putin fericite. Un motiv care ar putea explica acest fapt ar fi ca, pe masura ce ingrijirea copiilor solicita din ce in ce mai mult timp, relatiile personale de cuplu sunt primele afectate.


5. Fa-i copilului un rezumat al reusitelor.
De preferat intr-un mod distractiv. Deseneaza pe o plansa ce abilitati stapaneste, lipeste o steluta in dreptul lor si pe masura ce capata noi deprinderi, adauga stelute. Va fi atat de mandru de realizarile sale incat sunt sanse mici sa iti mai ceara ajutorul alta data la ceea ce poate face singur.

6. Invata sa fii parinte-submarin. Dupa ce ai avut rabdare si i-ai aratat cum sa se descurce singur, stai in preajma (in cazul unui potential pericol), si bea o cafea, de exemplu. Daca te solicita si nu pare a fi o urgenta, explica-i ca bei o cafea. Daca are nevoie cu adevarat de tine, va veni singur, iar daca nu, atunci cu timpul va inceta sa strige dupa ajutor pentru orice lucru marunt.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un gând frumos pentru o persoană deosebită - mesaje cu gânduri frumoase Manipularea emoțională – Obișnuiești să te victimizezi? Horoscopul complet (și surprinzător) al lunii MARTIE 2024 pentru toate cele 12 zodii: Fericire pură pentru unele zodii, noroc colosal pentru altele, dragoste, regăsire și cumpene pentru altele   

7. Numara la 10 pana sa intervii. Un truc indicat inclusiv in situatiile in care este posibil sa iti pierzi cumpatul. Daca nu pare a fi o urgenta ori un pericol la orizont, nu te grabi sa raspunzi la solicitarile ori lamentarile copilului. Este posibil sa se decida ca poate face singur ceea ce, cu cateva secunde in urma, parea ca il depaseste.

de Ramona A.

Foto homepage: Dalibor Valek / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri