11 Martie 2016 publicat în Familie 40 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Copilaria ramane cea mai frumoasa perioada din viata unui om. Chiar daca ne-au mai „suparat” parintii pentru ca nu ne-au lasat sa iesim afara atunci cand ne-au chemat prietenii, sau pentru ca am avut o ora exacta la care trebuia sa intram in casa, toti suspinam cu zambetul pe buze la amintirea acelor ani inocenti.

Copiii din ziua de astazi nu mai ies in fata blocului sa joace frunza, leapsa sau sa sara elasticul. Tehnologia a furat adevarata frumusete si inocenta copilariei. Insa nu s-a stins speranta ca putem retrai alaturi de copiii si nepotii nostri clipele de altdata.

Am selectat pentru voi, adultii cu dorinta de joaca, trei jocuri de care va puteti bucura impreuna cu restul familiei:

Joc de societate Rummy

Joc de societate cunoscut si indragit de toata lumea, Rummy este contraindicat copiilor mai mici de 3 ani, insa este genul de joc suficient de distractiv incat sa te tina alaturi de familie ore, chiar zile intregi.

Rummy, Remi sau Rummbikub este un joc cu piese inventat in Israel, in jurul anului 1930, de catre Ephriam Hertzano, un evreu nascut in Romania. A creat primul joc in curtea casei sale, iar pe urmatoarele le-a vandut vecinilor. Cativa ani mai tarziu, Rummy a fost inregistrat in mai multe tari si a devenit cel mai exportat joc israelian al tuturor timpuilor. In anul 1977 ajunge in Statele Unite ale Americii si devine cel mai bine vandut joc al anului.

Jucati-l si veti avea parte de momente memorabile in familie!

Puzzle: Harta Romaniei

Puzzle-ul reprezinta o provocare indiferent de varsta! Cel de fata il va ajuta pe copilul tau sa descopere Romania printr-o strategie extrem de usoara: asezati corect cele 84 de piese puzzle inscriptionate cu numele judetelor si al oraselor resedinta. Piesele respecta forma judetelor ceea ce face ca jocul sa fie mult mai interesant si util.

Despre puzzle se spune ca in secolul al XVIII-lea, persoanele care l-au inventat au incercat sa promoveze o modalitate noua de predare a geografiei. In prezent, acest joc a evoluat de la lectii de divertisment si s-au extins in mai toate domeniile.

In anii ce-au urmat, puzzle-urile au primit imbunatatiri considerabile; Parker Brothers, faimosul producator al jocului, introducand piese cu figurine, care au facut asamblarea mai usoara.

Comoara lui Piticot



Comoara lui Piticot este, fara doar si poate, jocul care ne aduce cel mai aproape de copilaria de altadata. Jocul a fost publicat in Romania comunista in anul 1982 de catre CentroCoop.

Comoara lui Piticot se joaca in grup. Porniti la drum impreuna si incercati sa vedeti care ajunge primul la destinatie! Aruncati zarurile si rugati-va sa obtineti cele mai mari numere, incercati pe cat posibil sa va feriti de obstacolele de pe traseu care va dau inapoi pe harta si astfel nu o sa va dati seama cand a trecut timpul.

In fata blocului

Invata-l despre jocuriile copilariei tale si distrati-va impreuna! Daca v-am deschis apetitul pentru jocuri si timp petrecut cu familia, achizitioneaza de urgenta colectia de 55 de jocuri si „faze” ale generatiei cu cheia la gat.

Cartea "In fata blocului" a fost gandita ca un ajutor pentru cei mari care vor sa le arate copiilor si nepotilor cum se jucau si ei la randul lor cand erau mici.

Lapte gros, Castelul, Elasticul, 123 la perete stai, Flori, Fete sau Baieti si alte inca 50 de jocuri asteapta sa fie citite si impartasite.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri