18 Martie 2016 publicat în Familie 71 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Ne aducem aminte cu drag, zambind si oftand, de copilaria inocenta pe care am trait-o. Este vorba despre acea perioada in care amintirile lui Ion Creanga ne faceau sa radem cu lacrimi, poeziile lui Mihai Eminescu atingeau poetul din noi, iar Fat Frumos din lacrima ramanea cel mai frumos basm citit.

Este o melancolie care o sa ne urmareasca toata viata, dar pe care nici nu vrem sa o inchidem in cufar cu toate celelalte amintiri minunate.

Copiii de astazi cresc repede si isi pierd inocenta mult prea devreme, dar depinde doar de tine daca vrei ca micutii tai sa se bucure, macar in intimitatea caminului vostru, de povestile incarcate cu umor de altadata. Pastreaza in biblioteca cartile marilor poeti si scriitori romani si petrece momente emotionante in familie citindu-i copilului tau din operele lor.

Povesti, povestiri, amintiri: Ion Creanga

Deschide "Povesti, povestiri, amintiri" si fa o calatorie impreuna cu micutul tau in celebrele Amintiri din copilarie ale lui Ion Creanga si arata-i cum se consuma timpul liber atunci cand nu existau calculatoare si telefoane. Fa-i mai apoi cunostinta cu Fata babei si fata mosneagului, Capra cu trei iezi si cu Pacala, si povesteste-i cum sta treaba cu Harap Alb si Danila Prepeleac! Ah, si nu uita sa il ajuti sa traga concluzia corecta dupa ce ati rasfoit Povestea porcului, Ursul pacalit de vulpe, Prostia omeneasca, Povestea unui om lenes sau Punguta cu doi bani!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. CLARA, filmul despre realitatea copiilor lăsați în urmă de părinții plecați în străinătate, intră în cinematografele din România 7 cărți pentru copiii de la 2 la 12 ani pe care să le aducă Iepurașul de Paște! Editura Publisol dezvăluie cărți pline de inspirație în categoria „Cu și despre Femei Puternice”

Momente si schite: Ion Luca Caragiale

Copilul tau o sa fie fascinat de operele fara egal ale marelui nostru Ion Luca Caragiale din "Momente si schite"! Fie ca o sa il pui fata in fata cu O noapte furtunoasa sau cu Domnul Goe, acesta o sa mai vrea, asa ca fii pregatita sa ii citesti Momente si schite, unde se regasesc, printre multe altele Bubico, Caldura mare, Telegrame si Situatiunea.

La Medeleni: Ionel Teodoreanu

La Medeleni ramane o frumoasa si melancolica amintire nu doar a copilariei, ci si a vietii pe care o duceau batranii nostri de acum. Un roman captivat, plin de metafore, ce prezinta adolescenta a trei personaje, Olguta, Danut si Monica, parcursul acestora de la copilaria pura la maturitatea sexuala.

Poezie si proza: Mihai Eminescu

La 166 de ani de la nastere, Mihai Eminescu ramane cel mai mare poet al Romaniei, iar asta inseamna ca din biblioteca ta nu poate sa lipseasca cel putin un volum de poezii sau proza al acestuia. Luceafarul, Scrisoarea a III-a, Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie, Caraiasa din povesti si Doina sunt doar cateva dintre creatiile nemuritoare care trebuie transmise mai departe, iar Fat-Frumos din lacrima il va duce intr-o calatorie fantastica.

Cum să începi o afacere cu bani puțini: 7 idei creative Cum să dormi mai bine: 7 sfaturi pentru o odihnă mai bună 10 cărți esențiale pentru succesul personal și profesional: resurse de preț pentru depășirea provocărilor vieții moderne

Pagini alese: Vasile Alecsandri

Mai tii minte ce ai simtit cand ai citit pastelurile si lacramioarele poetului moldovean Vasile Alecsandri? Acei fiori incarcati de emotie si mandrie, intalniti in "Pagini alese", trebuie transmisi mai departe, asa ca nu ierta pe nimeni care nu a recitat macar o data in viata lui "Hai sa dam mana cu mana/ Cei cu inima romana/ Sa-nvartim hora fratiei/ Pe pamantul Romaniei".

Morometii: Ion Preda

Morometii nu este un roman usor de citit si de inteles pentru un copil, insa merita sa il faci cunoscut. Poate iti va fi mai usor sa il transmiti mai departe prezentand initial filmul, dar asigura-te ca mai apoi cartea o sa cada in mainile celui vizat. Cu toate astea, lumea de la sat, demult apusa, prezentata in roman starneste curiozitatea omului din zilele noastre si reuseste sa il captiveze.

7 moduri în care alimentele procesate industrial ne afectează sațietatea, explicate de jurnalistul Johann Hari Back to School: 10 cărți care vă vor ajuta copilul să înțeleagă mai bine lumea înconjurătoare Editura Publisol vă invită să descoperiți universul copiilor

Romanul adolescentului miop: Mircea Eliade

Romanul adolescentului miop este ca o carte naiva de dezvoltare persoanala explicata de Mircea Eliade prin ochii rolului principal. Fara modele straine de urmat, fara idealuri stabilite de cei din jur de atins, adolescentul miop cauta sa se descopere pe sine si sa isi contruiasca propria personalitate prin lectura, disciplina si lupte duse cu monstrii interiori si dusmanii din afara.

Sursa Foto FrontPage: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri