24 Martie 2016 publicat în Familie 24 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Titu Eugen Gheorghe, avocat cu experienta in gestionarea cazurilor de partaj, ne prezinta cinci mituri cu privire la "impartirea" averii dupa divort.

4. Intr-un partaj, regula este ca sotii sa ia jumatate-jumatate

Adevarat. Regula este valabila, in cazul in care cei doi soti nu au optat pentru o anumita conventie matrimoniala. Chiar si asa, exista unele cazuri cand, si fara o conventie matrimoniala care sa stabileasca in mod clar regimul bunurilor, regula poate fi incalcata, in instanta. „In situatia in care sotii, la momentul incheierii casatoriei nu aleg un anumit regim matrimonial, se aplica regimul comunitatii legale, existand prezumtia ca sotii au contribuit in mod egal la achizitionarea bunurilor, ulterior incheierii casatoriei. Aceasta prezumtie de egalitate poate fi insa rasturnata, daca se face dovada in instanta a faptului ca unul dintre soti a contribuit cu o parte mai mare”, expica avocatul.

5. Bunurile sunt impartite dupa valoarea cu care au fost cumparate initial

Fals. La momentul la care se solicita partajarea bunurilor, se realizeaza o evaluare a bunurilor de catre un expert evaluator, care va tine cont de gradul de uzura al bunurilor, precum si de pretul pietei, si va determina valoarea actualizata a acestora. „Nu are nicio relevanta valoarea cu care au fost achizitionate bunurile, decat pentru a determina procentul in care au participat sotii la achizitionarea bunului”, conchide avocatul Titu Eugen Gheorghe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nutritionistul Serban Damian ne invata cum sa mancam sanatos! 10 sfaturi bazate pe studii stiintifice despre cum sa ne organizam corect alimentatia Conopida: Super-leguma cu mii de valențe! Beneficii și 6 rețete delicioase Semnificația spirituală și simbolurile trandafirilor

Barbatii, mai infideli decat femeile

In total, 27.188 de cupluri au divortat in Romania, in anul 2014, arata ultimele date ale Institutului National de Statistica. Cele mai multe dintre acestea au fost prin acordul partilor: 18.162 in total. Pe locul doi au fost divorturile din vina sotului (3.332), iar din vina sotiei, au fost doar 994 de divorturi. Cauza numarul 1 a divorturilor a fost infidelitatea conjugala - 678 de divorturi au declarat acest motiv, iar pe locul doi au fost cele din cauza violentei fizice: in total, 534 de cazuri.

Foto homepage: Bacho / Shutterstock.com

Foto int: Lukiyanova Natalia / frenta / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri