5 Aprilie 2016 publicat în Familie 8 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Invatandu-ne copiii sa gandeasca altfel, sa-si puna intrebari, sa-si dea cat mai multe raspunsuri nu facem altceva decat sa le dezvoltam creativitatea, dar si increderea in sine.

* Intrebarea magica


Ce dezvoltam?

- imaginatia
- abilitatea de gandire divergenta, gandire creatoare
- abilitatii de comunicare

Cum?

Intrebati copilul: „Imaginati-va ca ati gasit o poarta secreta ascunsa intr-un colt al casei. Unde ar putea duce? Ce ai putea gasi acolo? Cu cine te-ai putea intalni acolo? Ce i-ai spune? Ce ti-ar spune?”

„Care este jucaria ta preferata?”; „Daca ea ar avea, dintr-o data, o putere magica, care ar fi aceea? Ce ai face cu acea putere? Cum ai folosi-o?”;

Ce-ar fi daca ai descoperi cea mai misterioasa casa din lume? Cum ar arata ea?

* Intrebari pe marginea lecturii

Ce dezvoltam?

– abilitatile de comunicare
- gandirea divergenta

Cititi celebra si binecunoscuta poveste „Scufita Rosie”. Cititi un fragment din poveste, apoi opriti-va si intreabati copilul „La ce se gandeste Scufita Rosie?”, „Ce crede Scufita Rosie despre lup?”, „E un lup bun sau un lup rau?”, „De ce?”, „Ce credea lupul?”, „Ce credeti ca va face in continuare lupul?”, „Dar Scufita Rosie?”, „Daca lupul nu e de gasit, atunci unde ar fi fost el?”, „Daca Scufita Rosie nu s-ar fi abatut din drum, ce s-ar fi intamplat, cum ar fi fost povestea?”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Urări la mulți ani zi de naștere - Mesaje pentru copii Alex Hada, cercetătorul român de doar 28 de ani care are un sigur scop: EDUCAȚIA Idei de activități cu copiii în vacanța de toamnă

Continuati, apoi, citirea textului. Mai cititi un fragment si opriti-va inintea finalului povestii si intrebati: „Cum credeti ca se simte Scufita Rosie?”, „Dar lupul?”, „Dar bunica?”, „Ce credeti ca se va intampla in continuare?”, „Ce-ati face voi daca ati fi in locul Scufitei Rosii?”, „Dar daca ati fi fost in locul lupului, ce ati fi facut?”, „Dar daca erati in locul bunicii?”. Sa ne imaginam ca bunica nu era acasa. Ce s-ar fi intamplat atunci?

„Ce credeti despre Scufita Rosie?”, „Ce credeti despre lup?”.

Cititi finalul povestii. „Hai sa dam alt final povestii!” „Daca tu ai fi fost autorul povestii, cum ai fi incheiat povestea?”. „Daca vanatorul nu ar fi existat, ce s-ar fi intamplat? Cum ar fi fost povestea?”

Un sfârșit de vară memorabil: Idei creative de petrecere a timpului alături de cei mici 3 idei de cadouri pentru Ziua îndrăgostiților Idei de activități pentru o vară plină de amintiri de neuitat cu cei mici

Mirela Tiganas, Psihoterapeut
www.psymind.ro

Foto homepage: Marius Pirvu /Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri