IN ACEST ARTICOL:
Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le comit parintii atunci cand vine vorba despre somnul copiilor:

Problemele de somn ale copiilor, indiferent de varsta lor, se rasfrang asupra capacitatii lor de concentrare de pe parcursul zilei si le provoaca o multime de inconveniente si parintilor. Noptile nedormite sunt o problema pentru multi dintre parinti, insa ele sunt cauzate de obiceiuri nocive pe care tot noi, parintii, le-am perpetuat.

Potrivit webmd.com, copiii au nevoie de un anumit numar de ore de somn, in functie de varsta. Astfel, un bebelus de 1-12 luni ar trebui sa doarma 14-15 ore pe zi, un copil intre 1 si 3 ani are nevoie de 12-14 ore de somn pe zi, intre 3 si 6 ani este nevoie de 10-12 ore pe zi, intre 7 si 12 ani trebuie sa doarma 10-11 ore intr-o zi, iar de la 12 si pana la varsta majoratului sunt necesare 8-9 ore de somn pe zi.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le comit parintii atunci cand vine vorba despre somnul copiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem păstra florile în vază pentru o perioadă mai lungă de timp? 5 greșeli de evitat în îngrijirea picioarelor și a încălțămintei 5 greșeli pe care le fac pacienții atunci când își aleg un spital în străinătate

Temperatura din camera si hainele pe care le poarta copilul noaptea

In ciuda tuturor sfaturilor de la bunica, copiii nu au nevoie de o camera supraincalzita si nici nu trebuie sa fie imbracati prea gros pe timpul noptii. Pentru un somn linistit este nevoie ca in camera sa fie intre 17 si 20 de grade Celsius, iar incaperea trebuie sa fie aerisita de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Un motiv pentru care multi copii se trezesc in timpul noptii este caldura excesiva. Evita pijamalele din materiale sintetice, care a il supraincalzesc si ii pot cauza iritatii ale pielii si uneori chiar alergii. Alege pijamale potrivite anotimpului, mai groase daca este iarna si cu tricou si pantaloni scurti pe timpul verii. Aceste pijamale pentru copii respecta toate recomandarile pentru un somn odihnitor, deoarece sunt din bumbac. In plus, imprimeurile jucause ii vor placea cu siguranta micutului tau, iar preturile mici iti vor permite sa cumperi mai multe perechi.

Dincolo de cuvinte: Transformarea vieții prin cărți de Dezvoltare Personală Salata boeuf - Rețetă tradițională și variante moderne Din 9 oct, Jupiter intră în mișcare retrogradă în Gemeni: Un pic înapoi ca să mergem înainte - Greșeli, revizuiri și revelații!

Fructele si sucul de fructe consumate inainte de culcare

Orice parinte stie ca fructele sunt o sursa importanta de vitamine, insa ele nu sunt recomandate in orice moment al zilei. Multi parinti obisnuiesc ca dupa cina sa-i dea copilului un mar, o portocala sau un fresh din fructe, considerand ca este o alegere sanatoasa in locul unui desert cumparat din supermarket.

Desi este adevarat ca fructele sunt pline de vitamine si au o multime de beneficii pentru sanatatea copilului, ele contin si multa apa, motiv pentru care copilul se va trezi in timpul noptii sa mearga la baie. In plus, merele consumate seara ii pot provoca un disconfort abdominal, iar fructoza, zaharul din fructe, ii va da energie si il va agita.

Jocuri si desene inainte de culcare

Copiii nostri s-au nascut intr-o era a tehnologiei, iar tableta, telefoanele inteligente si desenele animate la orice ora fac parte din viata lor. Acest lucru poate parea util pentru parinti, care isi pot oferi cateva minute bune de relaxare in timp ce copilul este fascinat de ecranul din fata sa, insa poate sa le afecteze somnul prichindeilor.

Mesaje frumoase și scurte. Oferă-le celor dragi un zâmbet cu aceste cuvinte calde Șoaptele unor timpuri trecute cu ecou până în prezent: Top 10 Semne că ai cunoscut pe cineva dintr-o viață anterioară Ana Barbu, consultant în somn și om de televiziune: Toți copiii pot avea nopți foarte bune! Mama epuizată este un mit care trebuie să apună cât de curând

Dr. Craig Canapari, profesor la facultatea de Medicina din cadrul Universitatii americane Yale si specialist in tratatarea problemelor de somn, atrage atentia ca device-urile moderne dau peste cap ceasul intern al copiluluI si impiedica secretia de melatonina, hormonul somnului. El le sugereaza parintilor sa le limiteze accesul copiilor la gadgeturi cu o ora inainte de culcare. Inainte de culcare, copiii pot citi o carte, un obicei care ii va ajuta sa aiba parte de un somn neintrerupt si cu adevarat odihnitor.

Nu petrec suficient timp cu copiii

Desi uneori nu tine neaparat de noi, ci de programul de la serviciu, este deja cunoscut faptul ca parintii moderni isi petrec destul de putin timp cu copiii lor. Un studiu efectuat la Universitatea de Stat din Pennsylvania a demonstrat ca micutii care petrec mai mult timp cu parintii dorm mai bine noaptea.

Citate despre viață. Aceste frânturi de înțelepciune îți vor aduce încrederea și motivația de care ai nevoie Iertarea: Cea mai mare putere vindecătoare din lume Rugăciune de seară scurtă - Ghid complet pentru liniște sufletească

Presiunea de la serviciu, stresul cotidian si grijile ne opresc uneori din a ne bucura de micutii nostri atat cat ne-am dori. Este important totusi sa ne stabilim prioritatile si sa calculam daca nu cumva noptile nedormite ale copilului si, implicit, ale noastre, nu ne costa chiar mai mult timp din cauza lipsei puterii de concentrare.

Copilul tau are probleme cu somnul? Tu comiti vreuna dintre aceste greseli?

Sursa foto: creativecommons.org


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri